Novim programom želi se potaknuti djevojčice na bavljenje sportom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Novim projektom pod nazivom Male carice želi se potaknuti djevojčice školske dobi na bavljenje sportom. Premda je voditelj projekta Ženski rukometni klub Bjelovar, on će biti nešto širi te će nastojati uključiti maksimalan broj polaznica iz okolnih mjesta. Više o projektu otkriva rukometni trener Hrvoje Cikoja.

– Male carice su projekt rukometne škole. Ženski rukometni klub Bjelovar je voditelj tog projekta kojem je prvenstveni cilj spajanje dva rukomentna kluba iz Bjelovara u jednu jedinstvenu cjelinu koja će ostati kao dvije jedinstvene udruge, ali će se točno znati u kojem klubu se što radi. Rukometna škola djevojčica Bjelovar bit će za mlađe dobne skupine, a Ženski rukometni klub za starije, kadetkinje, juniorke, drugu ekipu i naravno prvu momčad – pojašnjava. Ovim potezom oba su kluba dobila više termina, a djevojčice iz RŠD-a svakako će po odrastanju prijeći u ŽRK. Sustav rada i treneri ostat će isti, napominje Cikoja.

– Želimo u ligu uključiti i okolne sredine od Ivanske, Velikog Trojstva, Velikog Grđevca…, one sredine koje imaju dvorane ćemo uključiti u rad, kao i trenere drugih sportova poput gimnastike, atletike, ljeti škole plivanja i slično. To je rukometna sportska škola kojoj će cilj biti masovnost, odnosno što više uključiti djecu u sport i što kvalitetnije raditi s tom djecom. Naglasak će biti na rukometu, ali vježbat ćemo i druge sportove jer se današnja djeca malo igraju vani – govori. Polaznicima će pokušati usaditi ljubav prema sportu, pružiti im sportski razvoj te ih potaknuti na zdrav život te ostanak u sportu, prvenstveno rukometu. Prijave su već krenule.

– Iznenađeni smo brojem prijava. Već se prijavilo 15-ak djevojčica iako još nismo krenuli s prijavama po školama – ističe. Iznos članarine bit će 100 kuna mjesečno, no Cikoja ističe kako im ubiranje članarina nije cilj.

– Svaka djevojčica koja se upiše u klub dobit će rukometnu loptu, dres i ruksak. Ne plaća se članarina kako bismo mi profitirali, nego da bismo toj djeci pružili što više i kako bismo mogli što kvalitetnije raditi. Bit će organizirani i turniri i druženja – navodi te dodaje kako će se situacija s pandemijom pomno pratiti. Male carice imat će treninge u dvorani bjelovarske I. osnovne škole, dok će starije djevojke trenirati u dvorani Srednjoškolskog centra.

– Prijave se primaju putem maila na malecaricebj@gmail.com ili na broj mobitela 098 940 5721. Može se prijaviti i na prvom treningu, ali voljeli bismo prije znati koliko će djevojčica doći kako bismo se mogli bolje organizirati. Obavijesti o terminima bit će objavljeni na Instagramu Male carice. Pozivam svu djecu da nagovore roditelje da ih prijave i da uživaju u igri, sportu i druženju – naglašava Cikoja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!