Bjelovarske stolnotenisačice uspješne na Prvenstvu Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protekla dva vikenda u Puli i Osijeku bila su rezervirana za Prvenstvo Hrvatske u osam kategorija (od najmlađih do juniora). Kroz regionalne kvalifikacije na njega su dospjele prvoplasirana ekipa i po dvoje igrača pojedinačno. Što se tiče Bjelovarskih stolnotenisača u ekipom dijelu su se plasirali mlađe kadetkinje Lana Špoljar, Klara Končar i Lucija Cvitković, kadetkinje Sara i Lana Špoljar te Anja Kukolj. Juniorke Inga Varga, Anja Kukolj i Sara Špoljar, a pojedinačno Klara Končar, Lana i Sara Špoljar, Anja Kukolj te Inga Varga. Pula je bila domaćin mlađih kadetskih i juniorskih kategorija, dok su bjelovarske stolnotenisačice predstavljale mlađe kadetkinje i juniorke ekipno te pojedinačno. Mlađe kadetkinje s trenerom Filipom Svetnička ostvarile su plasman na peto mjesto, što je dobar rezultat s obzirom da se radi o mladim i neiskusnim igračicama kojima je ovo prvo natjecanje takvog tipa. To se osjetilo u prva dva kola gdje su mlađe Bjelovarčanke poražene od Dugog sela 0:3 i Tisa iz Zagreba s 1:3.

Lana, Klara i Lucija u nastavku turnira su pobijedile Opatiju 3:0, te za peto mjesto Dravu (Žabnik). Juniorke s trenerom Dejanom Vukmanom čekao je težak zadatak. Ingu, Sara i Anju nisu smeli početni porazi od Mladosti iz Zagreba, odnosno Pule, te su smogle snagu i za peto mjesto pobijedile Vodovod iz Osijeka s 3:0. Ovaj plasman na peto mjesto je samo nastavak tradicije, dok se ostali klubovi izmjenjuju, bjelovarske stolnotenisačice su svake godine na državnoj završnici. U pojedinačnom dijelu valja spomenuti Klaru Končar kod mlađih kadetkinja koja je nastupila u starijoj kategoriji i plasirala se u osminu finala, gdje je poražena od kasnije pobjednice Lane Benko iz Tisa u Zagrebu.

Odličan rezultat i pravi podvig Klare Končar slijedio je u Osijeku, gdje je nastupila u svojoj kategoriji najmlađe kadetkinje (U-11). Tek u polufinalu je morala stisnuti ruku i priznati poraz protiv druge nositeljice Julije Schweigert iz Donjeg Miholjca, inače partnerice u paru. Ipak, bronca joj nije izmakla. Upravo taj par je bio dobitna kombinacija za još jednu, srebrnu medalju. Končar i Schweigert u završnici polufinala s 3:2 pobijedile su Gašpar i Bogović. U finalu protiv prvih nositeljica Benko i Šakić pružile su solidan otpor, no nisu uspjele uzeti zlato. Ovaj turnir je pokazao da se radi o još jednom velikom talentu Klari Končar (srebro i bronca) na koju je Stolnoteniski klub Bjelovar ponosan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!