Sudjelovanje Stolnoteniskog kluba Bjelovar u proslavi Dana Grada Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već treću godinu zaredom bjelovarski stolnotenisači zaslužuju pehare od 2. do 4. lige. Dva puta prvaci 2. lige, dva puta prvaci međužupanijske lige i od nedjelje  prvaci 3. lige zapad i treće mjesto u županijskoj ligi.

Ove godine najbolja ekipa Stolnoteniskog kluba Bjelovar igrala je kvalifikacije za ulazak u I. stolnotenisku ligu istok. Natjecatelji u sastavu Vukman Dejan (Masa), Međeral Damir, Kovačić Vlatko (Buco) i Dražen Pećarić bili su drugi na turniru i dogodine igraju 2.ligu.

Bez obzira na prvo mjesto u 3. ligi zapad,  Bjelovar 3 neće igrati kvalifikacije za popunu 2. lige jer u tamo može imati samo jednu ekipu. Ekipa Bjelovara 3 je 26. rujna u Kutini pobijedila svoje konkurente i uz poraz gradskog rivala „Kulponga“ ostvarila povijesni rezultat i zasjela na čelno mjesto u 3. ligi. Za ekipu Bjelovara 3 u Kutini su uz najboljeg igrača lige Belimira Barića igrali i najbolji prošlogodišnji igrač međužupanijske lige Petar Ljevaković i Željko Valentić koji je s Petrom bio najbolji u igri parova 2019. /2020., te Zvonko Hanžek koji je u 3. ligi ostvario dvije pobjede.

Ekipa Bjelovara 2 je s trenerom Vukmanom i nadama bjelovarskog stolnog tenisa Pajić Markom, koji je u 3. ligi ostvario prvu pobjedu protiv puno iskusnijeg igrača, te Roland Jakovom osigurala opstanak  u 3. ligi zapadne Slavonije.

Od ove sezone u Međužupanijskoj ligi zapad uz ekipe Bjelovara 4 i Bjelovara 5, natjecat će se i ekipa Bjelovara 6. Ekipa Bjelovara 4 zauzela  je treće mjesto i bila je u prilici za ulazak u 3. ligu zapad, ali nažalost u 3. ligi već postoji maksimalan broj bjelovarskih ekipa.

Prvaci međužupanijske lige su igrači „STK Sokola“ koji treniraju u dvorani Stolnoteniskog kluba Bjelovar , najbolji igrač međužupanijske lige je njihov igrač Klafurić Filip, ispred Dinka Zlomislića iz Bjelovara 4, dok su Kozić Florijan i Klafurić Filip ove godine bili najbolji u igri parova ispred Kreze luke i Dinka Zlomislića. Najbolji igrač 3. lige zapad je Barić Belimir s nevjeovatnim skorom 20:1 u 9 mečeva

Igračice Stolnoteniskog kluba Bjelovar u sastavu Grgić Ivana, Ramić Tamara i Leona Šantek i ove godine igraju  Super ligu za žene. Od jeseni u I. ligi za žene igraju djevojke iz Bjelovara 2 u sastavu Dolenec Matea, Varga Inga i Špoljar Sara, a po potrebi će im se pridružiti kadetkinje i mlađe kadetkinje.  Bjelovar ima igračica i za  2. stolnotenisku ligu zapad, ali će morati odustati od druge lige jer je teško osigurati sva putovanja  na turnire. Napomenuti treba i 3. mjesto Klare Končar pojedinačno i 2.mjesto u igri parova na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadetkinje koje je odigrano krajem kolovoza u Osijeku.

– Čitam kako se grade 2 nogometna stadiona te nemam ništa protiv jer strašno volim sport . Mislim da ću umrijeti na nekom veteranskom natjecanju u Japanu za igrače iznad 90. godina, no pitam se – Nije li i stolni tenis sport? – govori Vinko Zlomislić i nastavlja s objašnjenjem kako stolnotenisačima ne  treba puno sredstava. Energetska obnova dvorane i dva klima uređaja u ljetnom periodu su i više nego dovoljno, a rezultata će kaže biti.

U nedjelju 26.rujna stolnotenisači Bjelovara igrali su tri zaostala kola 3. lige zapad i za pobjede su morali igrati od 10:00 do 17:25, tempo je to koji bome treba izdržati. – Pa neka mi netko kaže „Kakav je sport stolni tenis?“ – govori Zlomislić, ali i ponosno ističe kako kad se kući vrate s peharom za prvo mjesto i imaju najboljeg igrača lige nije im žao ni jednog trena provedenog u dvorani.

Najjači aduti Stolnoteniskog kluba Bjelovar su napominje Vinko Zlomislić upornost i međusobno uvažavanje, a rezultati su transparentni.

Poziv gospodina Zlomislića na rekreaciju Vam prenosimo u cijelosti:

Dragi Bjelovarčani, svi ste dobro došli na rekreaciju, napravit ćemo slobodne  termine pa nam se pridružite. Oni koji igraju stolni tenis ne mogu dobiti Parkinsonovu bolest, znanstveno dokazano.

Dragi moji Bjelovarčani , ukoliko se još niste odlučili na koju će te rekreaciju u jesenskom i zimskom periodu,  pozivam vas na stolni tenis, dva puta tjedno u večernjim satima, a ako zatreba odredit ćemo i druge termine . Kad shvatite koliko  je zanimljiv  ovaj sport i koliko vam „leži“,  možda netko od vas postane članom jedne od ekipa.

Kapetan ekipe Bjelovara 3

 Vinko Zlomislić

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!