Kraljice šoka ispale sa SP-a, krenule međusobne optužbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Austrija je rezultatom 23:27 sa Svjetskog prvenstva izbacila naše Kraljice šoka. Nije trebalo dugo da svi počnu tražiti krivca za ovaj poraz i šokantno ispadanje naših rukometašica. Ne bi iznenadilo da se taj krivac traži izvana, ali međusobne optužbe na relaciji izbornik – igračice, pokazuju da stanje u reprezentaciji nije bajno.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić smatra da su za poraz odgovorne igračice, jer kako kaže, “nisu došle na utakmicu” i “krila nisu kvalitetna”.

– Jednostavno imam osjećaj da neke nisu došle na ovu utakmicu, u psihičkom smislu. Nismo imali probojnost vanjske linije, nismo išli do kraja, nismo se bacali na glavu – izjavio je Šoštarić nakon utakmice u kojoj su Austrijanke dominirale i istaknuo kako im je napomenuo da se svi zajedno moraju zamisliti.

Igračice s druge strane smatraju da je za poraz kriv izbornik jer su, one koje su igrale, bile potpuno iscrpljene, a izbornik ih nije rotirao već je uvijek inzistirao na istim igračicama. U vanjskoj liniji čitavo su vrijeme igrale Larissa Kalaus, Valentina Blažević i Stela Posavec. Na lijevoj strani izbornik im je pridodao Tenu Petiku na lijevoj strani, dok je na desnoj Gabriela Budelj igrala samo dvije minute protiv Austrije, a jedina je prava igračica na toj poziciji i to s udarcem lijevom rukom.

– Definitivno se vidjelo u nekim trenucima da smo preumorne. Glumo smo gubili lopte, u nekim čistim situacijama za gol smo išli dodavati. Umor je jednostavno bio previše vidljiv – rekla je vratarica Ivana Kapitanović.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!