FIFA ne odustaje od ideje uvođenja svjetskog prvenstva svake dvije godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Usprkos brojnim kritikama koje stižu sa svih strana, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) ne odustaje od ideje uvođenja svjetskog prvenstva svake dvije godine.

– Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nije moj zahtjev, već je Kongres tražio studiju izvodljivosti. Napravili smo vrlo ozbiljnu studiju, sa sportske točke gledišta sve funkcionira, a ekonomski učinak je pozitivan za sve – tako je za Radio Anch’io sporta rekao predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

U Europi postoji jaka opozicija, u Italiji, Španjolskoj i Engleskoj se živi Svjetsko prvenstvo svaki tjedan s najboljim igračima svijeta, ali u ostatku svijeta to ne postoji – dodao je prvi čovjek svjetskog nogometa.

No, poznato je kako su tu ideju mnogi osudili i proglasili je nepotrebnom, ali Infantino je otišao korak dalje. Istaknuo je kako je 166 zemalja članica zatražilo studiju izvodivosti.

– Pretpostavke moraju biti jasne, 88 posto zemalja, čak i većina europskih, tražilo je studiju. Napravili smo vrlo ozbiljnu studiju koja pokazuje da bi sa sportske točke gledišta sve funkcioniralo, bilo bi manje reprezentativnih utakmica, ali više značajnih – kazao je.

– Mnoge zemlje u svijetu nemaju sreću igrati Svjetsko prvenstvo, samo 32 od 211 zemalja. Kada je odlučeno da se SP igra svake četiri godine prije 100 godina nogomet je igralo 40 zemalja u svijetu, danas ih ima više od 200 i to se mora uzeti u obzir – poručuje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!