Kauboji moraju pobijediti Ukrajinu, ali što ako Srbija nadjača Francuze?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon pobjede nad reprezentacijom Srbije naši su rukometaši u puno boljoj poziciji za prolazak skupine, no još im ostaje jedan zadatak kako bi se to i obistinilo. Moraju pobijediti Ukrajinu koja je uvjerljivo gubila od oba dosadašnja protivnika. To ne bi trebao biti veliki problem, ali definitivno ih ne smijemo podcijeniti.

E sad da obrazložimo ovaj “ali” u naslovu teksta. Uz to što moramo pobijediti, moramo se nadati da Srbija neće dobiti Francuze. U tom slučaju u našoj se skupini stvaraju tri reprezentacije sa po četiri boda i odlučuje gol razlika. Upravo zbog takvog scenarija za Kauboje je bio važan onaj zadnji napad protiv Srbije kad smo mogli otići na +5, a završilo je s tri razlike.

S obzirom na to da je Francuska nas dobila s +5, a mi smo Srbiju nadjačali s +3, Srbima je dosta da Francuze pobjede s dva gola razlike i oni idu dalje čak i ako mi dobijemo Ukrajinu.

Ono što nam ide na ruku je činjenica da Francuzi sigurno neće kalkulirati jer u drugi krug žele prenijeti sva četiri boda. Naravno to će im biti moguće jedino ukoliko pobjede Srbiju, a ti bodovi moguće će im biti presudni u borbi za polufinale.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!