Rukometaši proglasili štrajk koji će trajati do isplate dugova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Igrači Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac od ponedjeljka će štrajkati zbog dvomjesečnog i tromjesečnog kašnjenja plaća, a neće igrati u srijedu ni kup utakmicu u Umagu, priopćeno je iz kluba uz napomenu da će štrajk trajati do isplate dugova.

– Da se razumijemo, ovo nije štrajk protiv Uprave kluba. U Upravi kluba su sve volonteri i ljubitelji rukometa koji žele pomoći klubu. Štrajk je protiv Grada, Karlovačke športske zajednice i Županije koji kao da rade protiv sporta u Karlovcu i ne žele adekvatno pomoći te ispuniti dana obećanja, već im mi služimo samo za slikanje kada se postigne neki uspjeh – stoji u priopćenju uz obrazloženje da su igrači svoj dio ugovora „odradili korektno i pošteno i bili strpljivi“.

U RK Karlovac smatraju da je rukomet jedan od simbola Karlovca koji se „napokon vratio u Premijer ligu, najviši rang natjecanja,  s izgledima  ta tu ostane i u sljedećoj sezoni,  ali da to „očito nije dovoljno zanimljivo Gradu i Karlovačkoj sportskoj zajednici za minimum potpore za funkcioniranje kluba“.

Za vrijeme trajanja štrajka igrači neće trenirati u klubu te neće igrati utakmice počevši s kup utakmicom u Umagu koja je na rasporedu u srijedu, 26. prosinca.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!