Na 2. Delta winter rally show stižu zvijezde i vozači iz više zemalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Bliži se drugi po redu Delta winter rally show kojemu će domaćin ponovno biti grad Čazma. Automobilsku senzaciju koja je na rasporedu u subotu 5. veljače i u nedjelju 6. veljače danas su na konferenciji za medije predstavili organizatori AK-a INA delta iz Zagreba i Grad Čazma na čelu s gradonačelnikom Dinkom Pirakom. Program “2. Winter Rally Showa Čazma 2022.” počinje u subotu u 12 sati shakedownom od Svetog Vida do Vučana dok je ceremonijalni start na rasporedu u 17 sati u centru Čazme. Nakon toga, u 18 sati natjecatelji će ulicama Čazme napraviti brzinski ispit. U nedjelju cijeli program počinje u devet sati od Gornjeg Miklouša do Šimljanika. Nakon prvog brzinskog ispita, još tri odvozit će se istom trasom.

– Ovaj atraktivan show privlači ljude u naš kraj pa je samim time i dobra promocija za grad Čazmu. Voljeli bismo da se ovaj rally pridruži u društvo rally svijeta i da privuče još poznatih imena. No, dijete da bi naraslo, moraju proći godine, tako će biti i u slučaju rallya. Unatoč koroni i svim okolnostima, iskustvo organizatora dovest će do dobre atmosfere i zabave. Osim financijske potpore koju dajemo u iznosu od 40 tisuća kuna, stojimo na raspolaganju i kod svega ostalog – rekao je Pirak.

Dinko Pirak i Mato Šebalj

Da je koronavirus i u ovom slučaju ostavio traga dokazuje činjenica što se na rally natjecanje prijavilo 28 ekipa dok su organizatori očekivali barem pedesetak prijava. I geografski gledano, natjecatelji neće prevaliti predugi put do Čazme jer osim ekipa iz Hrvatske tu su još ekipe iz Slovenije i Italije.

– Ove godine nisu se prijavile tri prvoplasirane mađarske posade iz 2019. godine. Puno to govori o epidemiološkoj situaciji, a zbog čestog mijenjanja mjera, neke ekipe možda jednostavno nisu uspjele sve organizirati na vrijeme. Mislim da je jedan od uzroka i dvotjedno mijenjanje uvjeta prelazaka granica. Ljudi više nisu sigurni na koji će način moći proći ili neće moći proći granicu. S obzirom na to da ne postoji bodovni interes i da je to rally show, veliki dio natjecatelja odlučio je ne doći – rekao je predsjednik AK INA delta Mato Šebalj.

Na rallyu će ipak biti velika imena poput Nenada Lončarića i Darka Peljhana te Nike Bulića i Tihomira Filipovića.

Svi zainteresirani ljubitelji rally vožnje dobrodošli su pogledati zimsku utrku koja zbog svoje brzine jednostavno ostavlja bez daha. Iako nema posebnih epidemioloških mjera, svi oni koji se nađu u većoj grupi ljudi, dužni su pridržavati se istih.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!