Hajduk danas slavi 111. rođendan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nogometaši Hajduka danas u 15 sati igraju utakmicu 23. kola Prve HNL protiv Slaven Belupa na Poljudu. Utakmica je to s posebnim značajem za Hajduk koji danas obilježava 111. rođendan kluba. Hajduk je povodom rođendana na svojim internetskim stranicama objavio kraći tekst kao podsjetnik na rečenicu Josipa Barača koji je nadjenuo ime “koje se do dan danas ponosno nosi svuda po svijetu”, kako se navodi, i koje traje već 111 godina.

“Fabjan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić i Vjekoslav Ivanišević su uz pomoć Vladimira Šore i profesora Barača pokrenuli dugotrajno putovanje u kojem uživamo već 111 godina. Iskrenost, izvrsnost, strast, znanje, poštovanje, odgovornost, timski rad, profesionalizam, ambicija, transparentnost i uspjeh – vrijednosti su koje dijele svi koji žive svakodnevno ovaj Klub”, navodi se iz splitskog prvoligaša uz zaključak:

“Bilo gdje da se nalaze. Naš identitet utemeljen je na ovim vrijednostima. Naš identitet je neopisiva ljubav Hajduku koja je najbolje opisana legendarnom izjavom: ”Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome, zaštita slabome! Klub neka se Hajduk zove!””

FOTO: HNK Hajduk Split


PODIJELI S PRIJATELJIMA!