Izbornik Horvat: Zbog velikih uspjeha oca uvijek će me zvati ‘mali Cveba’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnjem obilježavanju 50 godina od naslova prvaka Europe RK Partizan Bjelovar o čemu smo već pisali, sudjelovao je i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat, ujedno i sin europskog i olimpijskog prvaka Hrvoja Horvata koji je svojevremeno bio najbolji rukometaš svijeta.

-Zbog ovakvih stvari sam ja još uvijek ‘mali Cveba’. U koju god rukometnu dvoranu uđem zbog svega što je tata napravio i njegova momčad 1972. godine ostao je taj nadimak ‘mali Cveba’ i to je tako. Lijepo je da se ovo ovako obilježava, to se nikada ne smije zaboraviti, uz Bjelovar se veže rukomet, prepoznatljivi smo u cijeloj Europi – rekao je izbornik Horvat.

Na pitanje koliko je otežavajuća ili olakšavajuća okolnost biti sin od Cvebe izbornik je rekao.

-Nije to sada ni otežavajuća ni olakšavajuća okolnost. Jednostavno s tim ideš, s tim živiš, to je dio života. Svi prijatelji koje imam u Bjelovaru su prošli kroz dvoranu, mi smo grad sporta i lijepo je da je tako – rekao je Horvat i nastavio.

-Bjelovar je ostavio veliki pečat na rukometu općenito i činio taj sport boljim. Stvari koje su tada važile važe i sada, no rukomet je napredovao i napreduje dalje. No, Bjelovar je grad rukometa, vidim da se razmišlja dugoročno, da se rade zdravi temelji i mislim da će se RK Bjelovar vratiti na stepenice na kojima treba biti – kazao je Horvat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!