HNS-u 44 milijuna, jedna utakmica prvenstva bit će i na HRT-u. Evo tko je kupio prava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo HNS-a održalo je sastanke s tvrtkama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava, nakon kojih su stigle tri službene ponude za kupnju TV prava – tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga. Istodobno, stigla je ponuda SuperSporta za medijska prava.

Izvršni odbor HNS-a na današnjoj je sjednici razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura, priopćili su iz HNS-a.

Također, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja.

Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

“Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Također, dogovoren je sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!