Kopić se pogubio, pored katastrofalnih Petkovića i Andrića, izvadio Oršića, igrao bez Špikića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

OSIJEK – U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio Dinamo 1-0 i na taj način preuzeo vrh ljestvice. Pobjednički pogodak postigao je Antonio Mance u 78. minuti, koji je u igru ušao tri minute prije toga.

Obje su ekipe utakmicu počele odlučno, a prvu ozbiljniju priliku zabilježio je Dinamo u 20. minuti, kada je Petković na ubačaj Bočkaja pucao prema golu glavom, no bez željenog učinka. Petković se nije iskazao ni u nastavku utakmice.

Nekoliko minuta nakon Petkovićev promašaja, prilika za domaćine, no Kleinheisler umjesto mreže gađa Livakovića. Kleinheisler  je imao priliku i sredinom drugog poluvremena, no ponovno spremno brani Livaković.

Najbolja prilika za Dinamo zbila se u 69. minuti, kada Oršić puca iz slobodnog udarca prema golu, no Ivušić brani udarac. Unatoč dobrom nastupu, Kopić ubrzo vadi Oršića iz igre.

Konačno, pogodak u 78. minuti, kada Mance pogađa na asistenciju sjajnog Kleinheislera.

Inače, NK Osijek danas slavi i 75. rođendan, a ovakav ishod utakmice s Dinamom najbolji je poklon koji su si mogli poželjeti.

Osijek je trenutno prvi na ljestvici s 52 boda, Dinamo je drugi 50 bodova i utakmicom manje, treća je Rijeka s 49 bodova, a četvrti Hajduk s 47 bodova.

 

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!