Navijači nezadovoljni otpuštanjem trenera i odlukama uprave kluba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Pošto obraz, Kulušiću”, “SF uz Stipu, Marka, Antonia i Juru 1983”, “Prodat se neću splitskome smeću” neke su od poruka koje su postavljene na transparentima na ulazu u šibenski nogometni klub.

Ove su poruke odraz nezadovoljstva navijača Šibenika nakon što je smijenjen trener Marko Kartel. Kartel je smijenjen dan uoči utakmice s Dinamom nakon samo dva kola na klupi kluba sa Šubićevaca. Odmah su suspendirani i Antonio Jakoliš i Stipe Bačelić Grgić, a nikome nije jasno što se to zapravo događa u klubu.

Novi trener navodno bi trebao biti Dean Računica, a klub je jučer objavio služeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera. Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je “šef” i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati. Iznimno je važno zadržati profesionalnu sinergiju uprave i trenera koja se reflektira na travnjaku i pridonosi percepciji kluba u javnosti. U svrhu zadržavanja sportskog natjecateljskog ozračja na svim klupskim razinama i ostvarivanju što boljih rezultata i ostanka ove sezone u društvu najboljih bili smo primorani na smjenu trenera M. Kartela. Našem treneru zahvaljujemo se na dosadašnjem radu, a puno uspjeha i sreće želimo u nastavku njegove trenerske karijere. Odluka o imenovanju i predstavljanju novog trenera HNK Šibenik predviđeno je sutra, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!