Ozbiljno upozorenje policije: Tko sve smije, a tko ne smije na poljudski stadion

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 12. ožujka 2022. s početkom u 18:00 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica I. HNL između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“.

Obzirom na veliki interes kako domaćih, tako i gostujućih navijača za ovo javno okupljanje, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja, objavio je MUP na svojim mrežnim stranicama.

Posebno napominjemo da smo zaprimili obavijest organizatora kako su sve ulaznice za javno okupljanje prodane radi čega na dan održavanja javnog okupljanja neće biti organizirana prodaje ulaznica za gostujuće navijače u Dugopolju.

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.

Na području Dugopolja vršiti će se pregled ulaznica uz istodobni uz pregled EU digitalnih Covid potvrda, a koje su potrebne za ulazak u stadion i na stadion će biti prepraćeni samo oni navijači koji ispunjavaju uvjete za ulazak.

Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije do 15:30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:

 • kupljenu ulaznicu,
 • EU digitalnu COVID potvrdu i
 • osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Ulazi u stadion biti će otvoreni od 15:30 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Obzirom da su u ovom trenutku nema ulaznica za javno okupljanje u slobodnoj prodaji, a u cilju smanjenja gužvi i zastoja u zoni stadiona,  apeliramo na građane koji nemaju ulaznicu da na dan javnog okupljanja ne kreću prema stadionu.

 Građane obavještavamo da će na dan utakmice organizator u suradnji s policijom vršiti blokadu prometa, na način da će se

 • od 08:00 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona,
 • od 13:00 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa u ulici VIII. mediteranskih igara-kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom).
 • od 15:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj -od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom).

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

 • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju,
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, stoji na praju opsežnog priopćenja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!