[FOTO] Za ostanak u IV. ligi NK Čazma igrače nagrađuje s 10 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iza Nogometnog kluba Čazma još je jedna dobra sezona. Kako je točno protekla, čazmanski nogometaši detaljno su izvijestili u priopćenju za medije koje objavljujemo u nastavku.

NK Čazma igrala je u ovoj sezoni 2021./2022. god. IV. ligu koja je unutar tri županije Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske.
Završili smo na 11. mjestu s osvojenih 26 bodova. Da smo ostvarili još samo jednu pobjedu dijelili bismo 7. mjesto.
I pored svega zadovoljni smo sa rezultatom i već pet godina igranja u IV. ligi gdje nam po veličini grada ta liga i pripada.
NK Čazma svih ovih pet godina ima sve domaće igrače sa prostora grada Čazme i bliže okolice, te se nalazimo među šest najjačih nogometnih klubova u županiji.
Proračun NK Čazme je stabilan i kreće se oko 350 tisuća kuna. Glavni izvori financiranja su Grad Čazma sa 70 tisuća kuna, pa onda škola nogometa, donatorske ulaznice te sponzori od kojih su glavni Erste banka, Čazmatrans i Invictus.
Ponosni smo školom nogometa. Iznjedrili smo dva prvoligaška perspektivna igrača 2004. godišta, a to su Andrija Kupsjak koji igra u NK Lokomotivi Zagreb i Benjamin Gibanjek koji je upravo prešao iz NK Dinamo Zagreb u NK Varaždin. Ovim rezultatom škole nogometa jači smo od preostale škole nogometa županije koja ima samo Marka Capana iz Ivanske 2009. godište. Trenutno igra u NK Hajduku Split, a prešao je školu nogometa NK Ivanska, NK Mladost i NK Bjelovara.
Postoji još 4-5 igrača iz našeg kraja koji bi svojom kvalitetom mogli igrati za NK Čazmu s kojima trenutno i razgovaramo. Osim njih pozivamo i druge igrače sa šireg područja da nam se jave kako bi u idućoj sezoni bili jači. Na zadnjem izvršnom odboru razgovarali smo otvoreno o smjeni izvršnog odbora kao i o smjeni trenera ako bi to pomoglo u boljem radu kluba.
Dobili smo i upit od Nogometnog saveza bi li podržali povećanje lige na 16 klubova i time spasili NK Suhopolje i NK Đurđevac od ispadanja u niži rang. Izvršni odbor o tome nije donio krajnju odluku, ali smatramo da su to klubovi koji jedini u ovoj ligi imaju bolje stadione od NK Čazme i zbog toga ovaj prijedlog bi možda trebalo podržati. Također nam je žao NK Daruvara što nije uspio ući u naš rang, jer on svojom veličinom grada tu i pripada.
NK Čazma sve svoje financijske obveze prema sucima, nogometnom savezu i igračima je isplatila.
Obećanje od 10 tisuća kuna isplate igračima ako ostanu u IV. ligi također ćemo izvršiti. Svaki igrač koji je igrao ove sezone dobit će nagradu od 500 kn.
U ovoj sezoni montirali smo semafor na glavnom igralištu, nabavili veliki pokretni aluminijski gol za potrebe treniranja, montirali dodatnih 15 reklama sponzora i kvalitetno održavali teren, klubske prostorije i tribinu.
Želja nam je da i dalje zadržimo preko 100 igrača svih uzrasta, seniorski rang IV. lige, stabilnu blagajnu i da se dodatno ojačamo igračima, opremom i izgledom stadion NK Čazme.
Pozdrav uz naš slogan: „I krvi i plazmu, za NK Čazmu.“

Predsjednik Robert Milčić i podpredsjednik Ivan Beljan


PODIJELI S PRIJATELJIMA!