Čačić odgovorio navijačima: Nismo strojevi, imamo pravo na loš dan, utorak je dan D

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Aktualni hrvatski prvak Dinamo odigrao je samo 1:1 u Varaždinu u dvoboju 4. kola domaćeg nogometnog prvenstva. 

Nakon tri uzastopne pobjede na startu prvenstva (Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra 1961), Modri su u Varaždinu uzeli samo bod.  

– Svi mi razmišljamo i očekujemo da Dinamo u svakoj utakmici pobijedi, pogotovo u domaćim natjecanjima, ali Varaždin je i u prošloj utakmici pokazao dobru energiju, prenosi GNK Dinamo riječi trenera Ante Čačića. 

Strateg Modrih naglasio je kako je njegovoj momčadi ovo bila sedma utakmica u 21 dan, nakon koje ih čeka možda najvažnija utakmica sezone, uzvratni dvoboj 3. pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca. Podsjetimo, Dinamo je slavio u gostima 2:1, a uzvrat je 9. kolovoza na Maksimiru.

– Dosta je putovanja, umora, a za tri dana čeka nas, možemo reći, utakmica sezone jer nam osigurava najmanje skupinu u Europa ligi, dovodi nas u play-off Lige prvaka. Morali smo voditi računa da se previše energetski ne potrošimo. Nismo uspjeli, domaćin se svih 90 minuta bespoštedno borio, mi smo imali pojedinačnih tehničkih pogrešaka i tu smo izgubili tečnost u igri. Naš je ritam prebrz, što prije moramo ovu utakmicu arhivirati i što prije se energetski obnoviti i pripremiti za utorak, rekao je Čačić.

U Varaždinu je bilo dosta navijača Dinama, koji su nakon utakmice bili nezadovoljni, skandirajući treneru “Čačiću, odlazi”. 

– Razumijem naše navijače koji žele da Dinamo svaki put bude na stopostotnom učinku, ali to nije moguće. Vodili smo, ali nismo uspjeli napraviti dobru komunikaciju u sredini terena, nismo dovoljno dobro držali loptu i doveli smo suparnika do našeg gola. Varaždin je zabio lijep gol i na tome im čestitam. Na neke igrače nisam mogao računati kao, primjerice Menala, neke sam morao donekle odmoriti da ih sačuvam za utorak, tu mislim na Baturinu, Ademija, Oršića… Bočkaja i Boška Šutala polako vraćamo u natjecateljski ritam, ali teško je sve to raditi i imati maksimalan učinak. Događat će nam se ovakve utakmice i moramo iz toga izlaziti čitavi, i ja kao trener i igrači i klub, poručio je trener Dinama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!