Stigao rekordan broj natjecatelja, dominirao ‘nježniji’ spol

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protekle nedjelje, 27. studenog započela je 6. Omanovac zimska trening liga. Na 1. kolo odazvalo se rekordnih 52 natjecatelja, redom iz Kutine, Slavonskog Broda, Požege, Daruvara, Dugog Sela, Zaboka, Lipika i Pakraca. Zanimljivo je da je ovo prvi put da je sudjelovalo više žena nego muškaraca, koje su pokazale više hrabrosti nego muškarci i u velikom broju svladale ovaj ne baš lagani uspon.

Nakon lanjskog muškog rekorda koji je ostvario jedan od najboljih hrvatskih dugoprugaša Antonio Đurčević, ove godine interes je pokazao i višestruki prvak Hrvatske u planinskom trčanju Nikola Špoljar, koji nastupa za AK Zabok. Nikola je hrvatski reprezentativac, sudionik više europskih i svjetskih prvenstava u brdskom i planinskom trčanju. Rekorder je većine brdskih liga te je došao na Omanovac i opravdao status favorita. Pomeo je konkurenciju i vlasnik je novog rekorda koji sad iznosi 33:19.

Iza njega došao je lanjski pobjednik Antonio Đurčević s istim vremenom, kao i organizator Vedran Kelemen.

Kod žena je uspon dugačak 7,6 km s visinskom razlikom od 500 m prva svladala lanjska pobjednica Sanja Vuković, a iza nje su brzo došle Senka Jeftinić i Suzana Brlek.

Veseli i što je prvo kolo pohodio malo veći broj Lipičana i Pakračana nego protekle dvije godine. Prostora za napredak još ima i organizatori se nadaju da će ih ubuduće biti još više.

Sljedeće kolo na rasporedu je 18.12.2022. s početkom u 10:00h kod pakračke Česme.

Uz Špoljara i Đurčevića, nastupio je i Dejan Radanac, najbolji hrvatski ultramaratonac, također nekadašnji planinski prvak Hrvatske, a činjenica da su njih trojica sudjelovali u istom kolu čini ovu ligu jednu od jačih liga sličnog karaktera. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!