Šeici, Adidas, FIFA – stoje li svi oni iza Argentine?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još se nije slegla prašina oko utakmice polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine na kojoj je dosuđen sumnjiv jedanaesterac za Argentinu koji ju je ‘gurnuo’ prema pobjedi. Štoviše, tijekom cijele utakmice kriterij suca Orsata je bio naklonjen Argentincima, a nakon utakmice i kapetan Modrić se obrušio na suca i rekao da nikada nije doživio tako nešto. 

Na društvenim mrežama širi se teorija kako se namjerno gura Argentinu prema naslovu uz činjenice da su im, osim protiv Hrvatske, dosuđeni jedanaesterci protiv Saudijske Arabije, Poljske i Nizozemske te da Leo Messi igra za PSG koji je u vlasništvu šeika iz Katara. 

O svemu tome oglasio se i poznati sportski novinar Mario Zorko koji je na svojoj facebook stranici napisao je zanimljiv osvrt kojeg prenosimo u cijelosti:

”REZIME POLUFINALA – business as usual!

Nisam se usudio coprati uoči tekme, međutim… FiFAica nas je namazala i pripremila za odstrel! Zašto je dijabolični Collina poslao svoje Talijane od povjerenja i na teren i u VAR sobu – šepavi Orsato pred sudačkom penzijom i “najbolji VAR sudac na svijetu” Irrati, kako mu tepa zli Beusan!? Slučajno, isti taj Irrati bio je u VAR sudac u finalu SP-a 2018. i uporno je pozivao Argentinca Pitanu da protiv Hrvatske dosudi nepostojeći penal za Francuze!?

Tko je jedan od najizdašnijih sponzora FIFA-e? S čijom se loptom igra Svjetsko prvenstvo? Čiju opremu nose suci? Čije dresove nosi Argentina? Tko je Adidasov glavni maneken u svijetu? Čiji najprodavaniji model kopački nosi naziv Messi? A Messi je i premium model vlasnika PSG-a – katarskih šeika. Teško im je palo već izbacivanje Neymara. 

Moćni Adidas

Zbog čega je Portugalac Pepe nakon što im je sudilo pet argentinskih sudaca protiv Maroka rekao: “Kladim se da će Argentina i Messi biti prvaci”! Collina i talijanski suci od Talijana Infantina dobili su zadatak odraditi posao. 

Objektivno, pucali bi si u nogu dopustiti Hrvatskoj dvaput zaredom igrati u finalu! Previše remetimo hijerarhiju.  I tako HNS-u moraju isplatiti 24 ili 26 milijuna eura! 

Ne igramo baš najčarobniji nogomet na svijetu da nam je finale suđeno, a da Messi i glavni sponzori ostanu suhi….

Mala neugoda za Francuze ako odrade Maroko i uđu u finale – igraju u konkurentskoj opremi kao i Hrvatska.

Nije to ništa novo u FIFAinoj režiji – 2002. godine moćni Brazil predvođen maestralnim Ronaldom bio je svjetski prvak u Japanu, ali za najboljeg igrača SP-a izabran je sponzorski, pardon njemački golman Oliver Kahn!”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!