Izgrađen novi vrtić za mališane Žabna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SVETI IVAN ŽABNO – U općini Sveti Ivan Žabno otvoren je novi dječji vrtić, u potpunosti novoizgrađen objekt vrijedan 7,6 milijuna kuna koji će pohađati 60 vrtićaraca u dobi od tri godine života do polaska u osnovnu školu. Uz koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, današnjem svečanom otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Nenad Bošnjak sa suradnicima, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec, ravnateljica vrtića Marinela Kemenović te predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec  i predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke Darko Jambreković.

Načelnik Bošnjak je izrazio zadovoljstvo što je projekt izgradnje, financiran sredstvima iz europskih fondova, uspješno priveden kraju napomenuvši  kako će vrtić  biti od velike pomoći mladima u formiranju obitelji. Bošnjak je zahvalio i križevačkom Radniku što je projekt završen u brzom roku , a posebnu je zahvalu uputio županu i Županijskoj upravi na velikoj i pomoći u rješavanju administrativnih pitanja.

-Hvala što ste cijelo vrijeme uz nas i što nam pomažete u realizaciji ovako značajnih projekata. Otvorenjem ovog objekta, ali i  školske sportske dvorane koja se trenutno gradi znatno ćemo podići kvalitetu života za naše stanovnike – istaknuo je načelnik te zahvalio i roditeljima koji će koristiti uslugu dječjeg vrtića.

Ravnateljica Marinela Kemenović istaknula je partnerski odnos koji je vrtić uspostavio s roditeljima, a čestitku je uputio i predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec koji je kazao kako se ovakvim projektima snažno utječe na poboljšanje demografske slike i životnog standarda mještana.

Prije samog čina svečanog rezanja vrpce, župan je u prigodnom govoru zahvalio svim dionicima koji su sudjelovali na realizaciji projekta naglasivši kvalitetnu suradnju između Općine i Županije koja je rezultirala realizacijom projekata od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

-Vrtić je izuzetan bitan element za ovu sredinu, njime se suprotstavljamo negativnim demografskim trendovima s kojima se suočavamo i nastojimo zaustaviti pad broja novorođenih koji u budućnosti trebaju biti stupovi našeg društva. Predškolski i školski odgoju temelj su svakog društva, a Županija je u tom segmentu učinila uistinu mnogo.  Ovdje gradimo i novu školsku sportsku dvoranu, a iduće godine ćemo krenuti i s adaptacijom stare školske zgrade kako bi osigurali uvjete za jednosmjensku nastavu. Ovo je put koji garantira da ćemo prevladati sve poteškoće  te stvoriti uvjete i okruženje u kojem će mladi ljudi imati motiva ostati živjeti i raditi – istaknuo je župan  te zahvalio roditeljima koji su upisali djecu u vrtić te svim djelatnicima koji brinu o njihovom razvoju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!