Samo su neki političari zahvalili hrvatskim braniteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Briga za branitelje sastavni je dio politike, u izbornim kampanjama obećanja da neće biti zaboravljeni ljudima koji su osigurali hrvatsku samostalnost i češća su no inače. Ipak, na godišnjicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, branitelja su se sjetili tek neki političari koji ovih dana jurišaju na dužnosti i mandate na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije i gradova. Među prvima, na svemu što su učinili prije 26 godina, hrvatskim ratnicima na društvenim mrežama danas su zahvalili kandidati Domovinskog pokreta.

-Na današnji dan, 01.05.1995., počela je vojno-redarstvena akcija Bljesak kojom je oslobođeno okupirano područje zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo velikosrpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom A3. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak akcije Otkos 10 iz 1991. Dragi branitelji, hvala Vam svima na žrtvi kojom ste doprinijeli kako bismo danas imali samostalnu, slobodnu i modernu Hrvatsku državu – napisala je na svojoj Facebook stranici kandidatkinja za županicu Dubravka Dragašević.

Njezin stranački kolega i kandidat za gradonačelnika Bjelovara Dražen Medved danas je pak zapalio svijeće na kod spomen-obilježja policajcima poginulima u Domovinskom ratu.

– Ovdje sam s velikom tugom u srcu evocirao svoja sjećanje na tada 24-godišnjeg Davora Hegedića, pripadnika Specijalne jedinice policije Omege, koji je upravo na današnji dan svoj život položio na oltar Domovine u ovoj akciji.

Neka ti je vječna slava i hvala dragi naš Davore, tebi i svim hrvatskim vitezovima koji su dali svoje živote za našu Hrvatsku. Heroji se ne smiju nikada zaboraviti! – poručio je Medved.

Na važan dan na hrvatske branitelje nije zaboravio niti kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Marko Marušić.

-Naša županija i naši ljudi dali su nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu. Nažalost, naši su dečki ginuli na bojišnicama širom Hrvatske. Akcija Bljesak, koju danas obilježavamo, planirana je upravo u našoj županiji, a to s ponosom trebamo isticati! Slava i hvala svim našim dečkima koji su položili živote za našu slobodu! Hvala njihovim obiteljima koje i danas osjećaju nenadoknadiv gubitak. Oni su uvijek u našim mislima i molitvama. Od onih koji su u godinama Domovinskog rata hodali veliki ispod zvijezda, a danas su među nama, moramo učiti kako se voli Domovina – poručio je Marušić na Facebooku, koji je s kandidatkinjom za svoju zamjenicu Marijom Jungić položio vijenac na spomeniku braniteljima u Bjelovaru.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS) na svom je Facebook profilu podijelio članak s našeg portala o planiranju operacije „Bljesak“ u Bjelovaru.

-Nažalost, bili smo prvi u ratnim akcijama, ali smo bili slabi u pisanju povijesti. Uloga Bjelovara u Domovinskom ratu je minorizirana. Tek prošle godine snimljen je nakon 30 godina prvi film o ulozi bjelovarskih vitezova, a uskoro snimamo uz podršku Grada još jedan – napisao je Hrebak, koji je također zapalio svijeće za stradale branitelje.

Branitelja su se prisjetili i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zoran Bišćan i njegov kandidat za zamjenika Nenad Martinovski koji su položili vijenac kod spomenika u središnjem bjelovarskom parku.

Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček građanima je čestitao i Međunarodni praznik rada i godišnjicu „Bljeska“.

-Posebno želim zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Upravo su nam oni ostavili obvezu svakodnevno stvarati radna mjesta, štititi radnička prava i sve ostale vrijednosti koje potiče praznik rada – napisao je Lneniček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!