Gradonačelnici svih županijskih gradova poznati već večeras

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema prvim neslužbenim rezultatima gradonačelnici svih pet županijskih gradova mogli bi biti izabrani u prvom krugu izbora. Protukandidate je u Bjelovaru uvjerljivo „potukao“ aktualni gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS), prema prvim procjenama osvaja 70-ak posto glasova birača.

Dosad prebrojeni glasovi u drugom po veličini županijskom gradu idu u korist tamošnjem aktualnom gradonačelniku Damiru Leničeku (HDZ) koji je na ovim izborima imao troje protukandidata. Iako se nagađalo kako bi u drugi krug s Lneničekom mogao ući SDP-ov Igor Jareš, kako sada stvari stoje, Lneniček bi mogao osvojiti preko 50 posto glasova. Uz Jareša, protukandidati Lneničeku bili su Tanja Herceg (nez.) i Željko Kudeljka (DP).

Kao i Hrebak u Bjelovaru, i Josip Bilandžija (HDZ) u Garešnici imao je petero protukandidata. Prema trenutno dostupnim informacijama, i on osvaja preko 50 posto glasova. Podsjetimo, Bilandžija je i na prošlim izborima imao petero protukandidata, no pobijedio je u prvom krugu s 55,27 posto osvojenih glasova.

U Čazmi uvjerljivo vodi aktualni gradonačelnik Dinko Pirak (nez). Prema podacima s do sada obrađenih birališta, Pirak ima dvostruko više glasova od SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Ivane Sabljak Murlin. Uz njih, za mjesto gradonačelnika Čazme natjecali su se još Igor Grčić (HSS), Ana Pečić (DP) i Kristijan Marinić (DB NL).

U Grubišnom Polju još uvijek nisu prebrojeni glasovi u najvećim mjesnim odborima, no prema trenutno dostupnim podacima, i u tom gradu vodi aktualni gradonačelnik, Zlatko Mađeruh (HDZ), koji bi, ako se trenutni trend nastavi, također mogao osvojiti novi mandat već danas. Podsjetimo, protukandidati su mu bili Sebastijan Svat (SDP), Katarina Čikvar (DB NL), Zlatko Biondić (DP) i Željko Held (nez.).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!