Lipik dobiva još jedan moderni vrtić koji će imati i vlastiti bazen!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Građani Lipika na nedjeljnim izborima potvrdili su dosadašnju gradsku vlast – dosadašnji gradonačelnik Vinko Kasana uvjerljivo je pobijedio protukandidata iz Domovinskog pokreta Tomislava Lneničeka, a HDZ osvojio većinu u Gradskom vijeću. No, slavlje zbog pobjede nije dugo trajalo. Već ovaj tjedan u lipičkoj Gradskoj upravi nastavili su redovnim poslovima i obvezama, radom na aktualnim projektima, ali i planiranjem novih. Iako je u prigradskom naselju Poljana prije svega desetak dana otvoren novi dječji vrtić, u Gradu su već započeli s planiranjem novog.

-Ovaj tjedan započelo je projektiranje novog vrtićkog objekta koji ćemo izgraditi u samom Lipiku. Sredstva za projektiranje osigurali smo od Vlade RH, odnosno Ureda za demografiju i mlade – otkriva lipički gradonačelnik Vinko Kasana. Novi vrtić po jednom detalju će biti jedinstven u Hrvatskoj.

-Bit će moderan dječji vrtić s bazenom. Lipik je grad vode i sporta i mi smo svjesni koliko je važno da se djeca od najranije dobi uključe u sportske aktivnosti i nauče plivati. Uz vrtić, projektiramo i toplovod koji će biti doveden do vrtićke zgrade – kaže Kasana.

U novom objektu bit će smještene tri vrtićke skupine, odnosno 50-ak mališana. Izgradnja ovakvih objekata za ljude na čelu Lipika predstavlja slatke brige, kaže naš sugovornik. Kasana je zadovoljan jer sve upućuje na to da sve više ljudi, prvenstveno mladih, odlučuje ostati ili doseliti u Lipik.

-Prije mjesec dana smo potpisivali ugovore s mladim obiteljima kojima dajemo po 30 tisuća kuna za kupovinu nekretnine na području našeg grada te po 10 tisuća kuna za adapataciju. Tom prilikom potpisali smo 12 ugovora, a već sad u najavi imamo novih šest. K tome, raste i broj korisnika naknade za novorođenčad. Grad nastoji izaći u susret i gospodarstvenicima raznim potporama jer smo svjesni da bez toga nema napretka, ljudi moraju imati posao da bi ostali ovdje. Sve to očito je dalo rezultata – zaključuje Kasana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!