Davao djetetu drogu, stigla ga pravda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru zaprimilo je presudu Općinskog suda u Bjelovaru protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama i kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Državno odvjetništvo je u optužnici, podignutoj pred Općinskim sudom u Bjelovaru, stavljalo na teret 23-godišnjem optuženiku da je od početka 2019. do studenog 2020. godine u Bjelovaru u nakani neovlaštene prodaje i neovlaštenog stavljanja droge u promet na ilegalnom narkomanskom tržištu nabavio drogu cannabis – marihuanu, koja u sebi sadrži više od 0,3 posto psihotropne tvari tetrahidrokanabinola (THC), zatim drogu amfetamin tzv. speed, drogu kokain te drogu MDMA (metamfetamin) tzv. ecstasy, nakon čega je navedene droge neovlašteno prodavao drugim osobama.
Stavljalo mu se na teret i da je 28. rujna 2019. u Bjelovaru, u nakani davanja droge na trošenje, svjestan da se radi o djetetu, bez naknade istom tom djetetu radi konzumacije dao tabletu droge MDMA (metamfetamin) tzv. ecstasy.
Općinski sud u Bjelovaru je donio osuđujuću presudu na temelju sporazuma stranaka kojom je 23-godišnjem optuženiku izrečena djelomična uvjetna osuda od koje se izvršava kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca dok se kazna zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci neće izvršiti ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo. Stranke se nisu žalile na presudu te je ona postala pravomoćna 24. lipnja 2021. i ovršna 10. srpnja 2021.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!