Stradali u Hitnoj zbog pijanog vozača osobnog automobila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijska uprava virovitičko-podravska priopćila je detalje jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, među njima i majka supruge župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića.

Kako navodi policija, jučer oko 17.40 sati, u Suhopolju dogodila se prometna nesreća s dvije poginule i dvije ozlijeđene osobe u kojoj su sudjelovali osobni automobil i vozilo Hitne pomoći. Do prometne nesreće je došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.16 promila, upravljao osobnim automobilom kroz Suhoplje, Ulicom K. Tomislava smjerom istok-zapad, gdje je dolaskom do kbr. 109, započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, dok ga je u tom trenutku pretjecalo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala s kojim je upravljao 42-godišnji vozač.

Tom je prilikom  na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu.

U prometnoj nesreći uslijed zadobivenih ozljeda sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedna u dobi od 39 – lakše. Vozač osobnog automobila je neozlijeđen.

Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!