Na županijskim prometnicama dogodilo se 17 prometnih nesreća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 20 kaznenih djela od kojih su sva iz područja rada općeg kriminaliteta.

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u razdoblju od 22. do 28. studenog 2021. godine dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede, jedna osoba lakše tjelesne ozlijede, potom dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede te 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prometne nesreće po policijskim postajama

  • PPRP Bjelovar    –  8 prometnih nesreća ( 1 s ozlijeđenom osobom),
  • PP Čazma           –  2 prometne nesreće ( 2 s ozlijeđenim osobama),
  • PP Daruvar          –  2 prometne nesreće (1 s ozlijeđenim osobama),
  • PP Garešnica      –  3 prometne nesreće,
  • PP G. Polje          –  2 prometne nesreće (1 s ozlijeđenom osobom)

U prometnim nesrećama, najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Postaje prometne policije Bjelovar gdje je vozač osobnog automobila alkotestiranjem imao utvrđenu koncentraciju od 1,57 g/kg alkohola u izdahnutom zraku.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićena su dva vozača koji su činili najteže prekršaje u cestovnom prometu, oni su privedeni na Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda, gdje je jednom vozaču određeno zadržavanje od 15 dana i predan je u Zatvor u Bjelovaru, dok je drugi vozač nakon saslušanja pušten na slobodu.

U posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smješten je jedan vozač.

FOTO: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!