Gudovac postaje regionalno središte trgovine rabljenim automobilima, Hrebak vjeruje u velik potencijal

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon višegodišnje pauze na prostoru Bjelovarskog sajma ove nedjelje održat će se sajam automobila. Nastavak je to tradicije započete prije 15-ak godina, a prekinute 2018. godine za vrijeme bivše uprave Sajma.

„Smatramo da Bjelovarski sajam ima veliki potencijal za sajam automobila na tjednoj razini jer u krugu od stotinjak kilometara, ne računavši zagrebački sajam, ustvari i nema pravog sajma automobila”, kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Prisjetio se i svoje ne tako davne mladosti kada je, odrastajući u Gudovcu, nedjeljom znao prebrojiti i stotinjak automobila te 300 do 400 posjetitelja u najboljim danima toga sajma koji, kaže, i dalje živi u sjećanju Bjelovarčana.

„Vjerujem da takav sajam automobila ima čak i veći potencijal nego što mislimo, a jednako tako smatram da je ovaj outsourcing, dakle model po kojemu Udruga oldtimera preuzima ulogu organizatora, kvalitetan model”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, istaknuo je da će se sajam organizirati bjelovarska Udruga oldtimera Classic, što smatra odličnim rješenjem jer će Bjelovarski sajam dobivati određenu naknadu, a ta inače vrlo aktivna bjelovarska udruga brinut će o posjećenosti i atraktivnosti sajma na kojemu će biti i stalna ugostiteljska ponuda. Osim ljubitelja rabljenih vozila s područja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, Salaj očekuje i goste s područja okolnih županija, posebice Zagrebačke i Koprivničko-križevačke.

Što se pak tiče jesenskog sajma koji će se ove godine održavati od 9. do 11. rujna, Salaj je istaknuo da već sada postoji veliki interes izlagača, kako postojećih tako i novih, što daje razloga za optimizam. Napomenuo je i kako je zbog neodržavanja sajamskih manifestacija uslijed pandemije covid-a došlo do pogoršanja financijske situacije u toj tvrtci, no da su Proljetni sajam i sajam vjenčanja, dvije manifestacije koje su se održale ove godine, uvelike poboljšale bilancu.

Martina Posavac Ćurić, pročelnica za gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, u ime Bjelovarsko-bilogorske županije, suvlasnika te tvrtke, izrazila je zadovoljstvo uvođenjem novih sadržaja poput sajma automobila te kazala da vrijednost takvih manifestacija nije samo u kupoprodajnim transakcijama, nego i u druženju i razmjeni informacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!