[FOTO] Novoobnovljeni dom ‘ukrasili’ falusima i svastikama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vandalizam je ponovno pokazao svoje ružno lice, ovaj put na Češkom domu u Prekopakri. Češka Beseda Prekopakra, s ponosom gledajući na svoje napore usmjerene prema obnovi i očuvanju doma, suočila se s gnjusnim činom kojeg su izvršili zasad nepoznati pojedinci. Dok su njihovi dosadašnji napori doprinijeli stvaranju pozitivnog i gostoljubivog okruženja, sada su suočeni s neželjenim činom koji narušava njihov trud.

Češka Beseda Prekopakra, udruga posvećena očuvanju češke kulture i tradicije, uložila je značajne napore kako bi Češki dom u Prekopakri postao mjesto susreta, zajedništva i kulturne razmjene. U suradnji sa Savezom Čeha u RH i uz podršku saborskog zastupnika Vladimira Bileka, dom je prošao kroz temeljitu obnovu. Fasada je blistala novim sjajem, stolarija je bila pažljivo zaštićena, a parket je sjajio nakon brušenja i lakiranja. Uloženo je gotovo 11 tisuća eura kako bi dom bio spreman za nadolazeće događaje, uključujući i Slavonski banovac, manifestaciju koja okuplja ljude iz različitih krajeva.

Nažalost, članovi ove vrijedne udruge sada su suočeni s izazovom vandalizma. Nepoznate osobe su narušile trud i posvećenost koja je uložena u obnovu Doma. To je čin koji prelazi granice neodgovornosti.

Ovaj incident naglašava važnost podizanja svijesti i edukacije javnosti o posljedicama vandalizma. Društvo mora shvatiti da vandalizam nije samo oštećenje imovine, već i napad na zajedništvo i kulturu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!