Daruvarska knjižnica poziva djecu na zabavne radionice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Uoči svjetskog dana pripovijedanja, svjetskog dana pjesništva i prvog dana proljeća u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar održavaju se zabavne radionice namijenjena vrtićarcima i djeci nižih razreda osnovne škole. Više o svemu otkrila nam je knjižničarka Danijela Marić, jedna od voditeljica radionica.

– Budući da je 20. ožujka bio svjetski dan pripovijedanja, a 21. ožujka svjetski dan pjesništva i prvi dan proljeća, s kolegicom Deom Kus odlučila sam otvoriti vrata proljeću i prirediti tri radionice za djecu. Jedna radionica održana se jučer, a preostale dvije održat će se u utorak 23. ožujka i u petak 26. ožujka. Sve radionice će početi u 17 sati, a namijenjene su za djecu od 6 do 10 godina. Potrebna je prijava jer je broj sudionika ograničen – navodi.

U prvoj radionici djeca su pozdravila početak proljeća pjesmicom, upoznala vjesnike proljeća te pokušala sama osmisliti pjesmu o proljeću i crtati. Na drugoj naziva ‘Vera među knjigama’ knjižničarke će im ispripovijedati priču istoimene slikovnice kako bi djeca otkrila što knjižnica nudi i kako se u njoj treba ponašati. Nakon toga uslijedit će izrada straničnika. U petak će se na radionici izrađivati uskršnje čestitke i pjevati.

– Radionice su potpuno besplatne, djeca ni ne moraju biti članovi knjižnice. Svi su dobrodošli, roditelji samo trebaju upisati svoje dijete na radionicu i dovesti ga u knjižnicu u 17 sati, mi ćemo biti s njima umjesto roditelja i sve će biti osigurano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama – poručuje knjižničarka te dodaje kako se odazvati mogu i djeca iz drugih gradova. Radionice će se održavati u grupama po 12 djece.

– Prijaviti se može osobno ili na broj telefona knjižnice, može se prijaviti na messenger putem naše Facebook stranice ili e-mailom, aktivni smo na svim društvenim mrežama – ističe. Radionice traju otprilike sat vremena, a sve što izrade djeca slobodno mogu ponijeti kući za uspomenu na lijepo druženje. Ako svoje radove pak požele ostaviti, voditeljice radionica izložit će ih u knjižnici. Cilj je ovih radionica potaknuti djecu na čitanje i dolazak u knjižnicu, a Danijela ističe da su djeca nakon radionica koje su se i prije održavale u daruvarskoj knjižnici često dolazila učlaniti se u knjižnicu.

– Draga djeco, pridružite nam se na zabavnim i veselim radionicama u knjižnici. Čitat ćemo, družiti se, pjevati i uz priču i pjesmu pozdraviti dolazak proljeća – poziva knjižničarka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!