Otkrijte važnost uzgoja domaće hrane i način čuvanja sjemenja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga Kopriva u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG) ovog vikenda organizira tri predavanja ekološke tematike koja će se održati u Domu mladih Koprivnica u sklopu provedbe projekta KUPID (Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM).
26. ožujka dva predavanja održat će Dražen Šimleša, koordinator programa Centri znanja i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju te koordinator Europske mreže za solidarnu ekonomiju. Predavanja naziva “Globalni eko problemi i njihova manifestacija na lokalnoj razini – rizici, problemi i rješenja” te “Ekološki otisak i zero waste rješenja” za cilj imaju podići svijest o aktualnim ekološkim i klimatskim promjenama te ukazati na načine kojima ih možemo ublažiti na osobnoj ili organizacijskoj razini ne bismo li potaknuli održivost zajednice. Neki od tih načina su uzgoj hrane, recikliranje i odvajanje otpada te smanjenje ekološkog otiska. Predavanja će u petak započeti u 17 sati u prostoru P.I.P.A.
U subotu, 27. ožujka program će krenuti u 12 sati, također u prostoru P.I.P.A., a vodit će ga Sendy Osmičević, ZMAG-ova voditeljica Društvene banke sjemena. Njezino predavanje pod nazivom “Kako čuvati sjeme” naučit će prisutne kako mogu prepoznati dobro sjeme, kako ga čuvati i skladištiti, a nakon predavanja održat će se i razmjena sjemenja. Sve aktivnosti provodit će se u skladu s epidemiološkim mjerama na snazi, a prijaviti se možete na broj 098 164 8763 ili na e-mail udruga.kopriva@gmail.com.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!