Prvi interaktivni tematski park djeci nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – U Zagrebu je prije godinu dana otvoren prvi hrvatski interaktivni tematski park naziva MiniPolis. Smjestio se u Radničkoj ulici, u blizini autobusnog kolodvora, a u njemu se organiziraju brojne radionice, školski i vrtićki izleti i proslave rođendana. Naravno, možete doći i samo uživati u malo drugačijem obiteljskom druženju. Vlasnica MiniPolisa, Ines Gašo, otkrila nam je kako izgleda ovaj tematski park i što se sve u njemu nalazi.

FOTO: Facebook MiniPolis

– Naš tematski park je zapravo koncipiran kao dječji grad, mi ga i zovemo dječji grad jer u se u njemu nalaze tematske kućice, ulice, trg, prometni poligon i kafić koji ima svoj sadržaj za osvježiti se, odnosno popiti ili gricnuti nešto. U periodu od dva sata koja obično provode kod nas, djeca uvijek ožedne ili ogladne ili bar pojedu sladoled. Imamo i prostor za rođendane. Zanimljivo je da se u našem gradu djeca mogu susresti sa 40 tematskih kućica, a u svakoj od njih susreću se s različitim zanimanjima, odnosno upoznajući sadržaj i aktivnosti određene djelatnosti djeca se upoznaju s određenim zanimanjem – pojašnjava.

Svaka kućica ima propisanu i malu radionicu u kojoj djeca mogu odjenuti uniforme kako bi se uživjela u ulogu nekog od zanimanja. Naglasak je na tome da djeca koriste stvarne stvari i rekvizite, naravno uvijek uz nadzor animatora. MiniPolis je namijenjen djeci staroj između 4 i 12 godina, no dolaze i mlađa braća i sestre djece zbog kojih roditelji prvenstveno dolaze.

– U našem tematskom parku pripremili smo i dva kutka, odnosno dva sadržaja za djecu manje dobi da se i oni mogu zabaviti. Tu je BabyPolis gdje je sadržaj prilagođen za njih i imamo još jedan veći prostor gdje se mlađa djeca mogu zabaviti nekim didaktičkim elementima – govori. Posjetitelji stariji od 12 godina moraju nositi zaštitne maske, a u MiniPolisu su dobrodošli svi.

– Većina naših posjetitelja su zapravo obiteljski dolasci, pojedinačni dolasci roditelja s djecom i radnim danima i u dane vikenda. Druga skupina dolazaka su organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola do četvrtog ili petog razreda. Oni kod nas dolaze organizirano u sklopu svoje izvanučionične nastave, a njihove se posjete odvijaju uvijek u prijepodnevnim satima kada su djeca u školi ili u vrtiću. Tada dolaze organiziranim prijevozom autobusom koji i mi možemo osigurati, naravno u pratnji svojih učiteljica ili teta – navodi Ines. Uz učiteljice i tete na djecu paze i animatori koji ih dočekuju i vode cijeli program i radionice.

Budući da se ovaj tematski park proteže na prostoru veličine oko tisuću četvornih metara, posjetitelji se u njemu prosječno zadržavaju dva sata kako bi stigli obići cijeli prostor. Djeca mogu sudjelovati i na različitim radionicama koje se odvijaju utorkom, četvrtkom i subotom od 16 do 18 sati. Za njih se potrebno prijaviti premda su uključene u cijenu ulaznice. Ako ostane slobodnih mjesta, mogu se priključiti i djeca koja se zateknu u MiniPolisu u vrijeme određene radionice, a dobit će i identifikacijske kartice kako bi mogla pratiti sudjelovanje u njima te kako bi ih se motiviralo na daljnji rad. Ipak, najveća atrakcija MiniPolisa su replike tramvaja i aviona.

FOTO: Facebook MiniPolis

– U našem malom gradu imamo nekoliko većih područja, od kojih se posebno ističu tramvajska stanica s replikom tramvaja veličine pet metara u koji djeca stvarno mogu ući i uživjeti se u ulogu vozača tramvaja i kontrolora karata te replika aviona također dužine pet metara u kojem se djeca mogu uživjeti u uloge pilota i stjuardesa. Roditelji tada obično glume putnike. Imamo i prometni poligon u sklopu kojeg se smjestila servisna automobilska radnja gdje su djeca u ulogama automehaničara. To su tri velike površine koje su dosta interesantne djeci – ističe Ines.

Mnogu djecu u MiniPolisu već poznaju, a mališani se često rasplaču kad im roditelji kažu da moraju ići kući. U tom trenutku uskače ljubazna teta koja im daje bombone i balone ne bi li ih umirila. U MiniPolisu možete provesti kvalitetno obiteljsko vrijeme sa svojom djecom svakim danom osim ponedjeljka, radnim danom od 15 do 20 sati, a vikendom od 10 do 20 sati. Ines nam je otkrila i cijene ulaznica.

– Cijene ulaznica kod nas bazirane su kao zajednička karta za jedno dijete i jednog roditelja gdje je cijena 120 kuna za termin od dva sata. Nudimo i posebne pakete ako dolaze dva roditelja s dvoje ili troje djece, dok bake i djedovi koji dolaze imaju besplatan ulaz, kao i djeca do dvije godine starosti koja dolaze u pratnji starijeg brata ili sestre – navodi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!