Hrvoje Pokos ponovno izabran za predsjednika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovih dana održana je izborna skupština HORKUD-a Golub na kojoj su članovi ponovo izabrali Hrvoja Pokosa za predsjednika te Mariju Ježek za tajnicu. Uz njih, izabrani su i članovi Upravnog odbora u sastavu Đurđica Bajsić, Ivan Ježek, Đurđica Pavičić, Helena Tabar, Ivan Botinčan, Anita Cikoja, Šafar Slavica i Dubravka Tandara. U Nadzorni odbor izabrani su Božica Botinčan, Miljenko Juratovac i Kristijan Marković.

Prezentiran je rad Društva kroz 2020. godinu koji je zbog epidemiološke situacije bio slabiji nego prethodnih godina. Najznačajniji nastupi su vezani uz proslavu 55. obljetnice osnutka folklora na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koncert pučkih marijanskih pjesama „Zapjevajmo danas Mariji na čast“ te tradicionalni koncert na blagdan Svetog Stjepana. Predstava „Slatki jadi gospojice Karoline“ u 2020. godini je prikazana online i ostvarila veliki uspjeh, a članovi ju planiraju izvesti i uživo čim to dopuste epidemiološki uvjeti.

Sekcija tradicijsko-tekstilnog rukotvorstva prošle godine je ostvarila veliki uspjeh stavljanjem umijeća izrade „čipke na drot“ pod preventivnu zaštitu i upisom u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. U planu su prezentacija čipke na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu kao i daljnja edukacija i zaštita izrade.

Unatoč trenutnoj zabrani proba i nastupa, u planu rada Društva su navedeni novi i već tradicionalni koncerti i izložbe te se članovi Društva nadaju poboljšaju situacije i dopuštenju kulturnog rada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!