Zanimljive online radionice okupljaju tri poznata fotografa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom iduća tri tjedna možete uživati u online radionicama fotografije naziva “Slika govori više od tisuću riječi” koju će voditi Saša Pjanić, Mare Milin te Jurica Galić Juka. Projekt je ideja Kulturnjaka.hr, udruge Impress iz Daruvara te Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava iz Zagreba. Moderatorica radionica Antonija Putić otkrila je nešto više.

-Ovaj projekt pruža priliku svima koje zanima umjetnost da dobiju besplatnu online edukaciju. Pripremili smo tri radionice fotografije, čiji su voditelji poznati i svima nam dragi Saša Pjanić, inače izvrstan fotograf i putopisac koji je u posljednjih nekoliko godina puno surađivao na mnogobrojnim humanitarnim projektima u Africi, ali i radio fotografije za Hrvatsku turističku zajednicu. Također, Mare Milin, zasigurno jedna od naših najboljih modnih fotografkinja i fotografkinja uopće te Jurica Galić Juka, popularni fotograf, putopisac i youtuber kojeg na društvenim mrežama prati puno ljudi. Njih troje udružit će snage i za sve koje zanima fotografija u tri tjedna održati sjajnu radionicu fotografije na kojoj će govoriti i o svojim osobnim iskustvima u radu, u bavljenju fotografijom, ali i odgovarati na pitanja svih polaznika – pojasnila je. Naglašava kako nije riječ o klasičnom predavanju te da će predavači govoriti o onome što će zanimati polaznike radionice. Radionica za mlade do 25 godina održavat će se 21. i 28. lipnja te 5. srpnja. Budući da su one povezane, od polaznika se očekuje da prisustvuju svima. 22. i 29. lipnja te 6. srpnja radionici će moći pristupiti i oni stariji od 54 godine.

-Radionica za mlade možda će se malo više obraćati generaciji društvenih mreža, dok će ova malo starija skupina vjerojatno dobiti više informacija o prelasku s analognog na digitalni format. Pokušat ćemo prilagoditi radionice dobi polaznika, ali to ovisi i o tome što će polaznike zanimati jer smo vrlo otvoreni i za njihove prijedloge, komentare i pitanja – ističe Antonija. Dodaje da su radionice namijenjene svima, bez obzira na njihovo prethodno fotografsko iskustvo, a ni posjedovanje fotoaparata nije uvjet za prijavu.

-Slobodno se mogu prijaviti ljudi koji se možda po prvi puta susreću s fotografijom, koji su prvi puta kupili profesionalni fotoaparat, ali i oni koji fotografiraju mobitelom. Fotografiranje ima neke zakonitosti koje ćemo svakako spomenuti i na taj način budućim fotografima olakšati, a onima koji to već jesu možda otkriti neke nove trikove zanata iz osobnih iskustava koje naši predavači imaju – otkriva Antonija. Prijaviti se možete putem online obrasca na Facebook stranici Kulturnjak.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!