Superhrana je odlično gorivo za naš organizam!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Superhrana“ je pojam koji se često koristi uz zdravu i pravilnu ishranu, no nerijetko ostajemo bez konkretnog odgovora i pojašnjenja što je to „superhrana“ te ostajemo zbunjeni i nismo sigurni o čemu se točno radi.

Dakle, superhrana su namirnice koje su izrazito bogate važnim nutrijentima. Nutrijenti koje sadrži superhrana su vitamini, minerali, vlakna, proteini, bjelančevine, masne kiseline, antioksidanati i razni drugi spojevi koji su potrebni da naš organizam funkcionira bez tegoba. Vrlo je važno paziti koju superhranu koristiti kako bismo na prirodan način riješili zdravstveni problem koji nam zadaje probleme i smanjuje kvalitetu života. Konkretno, superhrana može biti voće, povrće, ulja, mahunarke, probiotici, sjemenke, žitarice, ocat, orašasti plodovi i sve ostale namirnice koje daju „gorivo“ našem organizmu.

Zbog današnjeg ubrzanog načina življenja ponekad je teško pripremati zdrave obroke, ali postoji oblik superhrane u prahu odnosno dodaci prehrani koji se može umiješati u napitak ili posipati po hrani te na puno jednostavniji način unijeti dnevnu dozu potrebnih i neophodnih nutrijenata.

Superhranu u prahu možete pronaći u trgovini Terra, Ivana Mažuranića 3 (preko puta Doma kulture). Donosimo pregled superhrane dostupne u našoj trgovini:

  1. Proteiniski prah konoplje
  2. Psyllium
  3. Spirulina
  4. Camu camu
  5. Ashwaganda
  6. Pšenićna trava
  7. Guarana
  8. Maca
  9. Kakao
  10. Kurkuma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!