Raspisan Natječaj za kratku priču, satiru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ljeto donosi vrućinu, komarce, sladoled, godišnji odmor, ali i Natječaj za kratku priču – satiru Gradske knjižnice Slavka Kolara Čazma. Ovo ljeto nije iznimka, pa je krajnje vrijeme da pustite svoje satirično-kreativne sokove da teku jer se radovi mogu početi prijavljivati.

-Na natječaj se mogu javiti svi autori i autorice iz Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom u što se dakako ubrajaju i dijalekti. Tema kratke priče, satire je slobodna – kaže ravnateljica čazmanske knjižnice Vinka Jelić Balta.

Dakle, dajte mašti na volju, ali vodite računa o tome da neka pravila ipak postoje. Prijavljena kratka priča, satira ne smije biti objavljena i smije imati najviše 300 redaka. Poslati ju možete poštom čazmanskoj knjižnici ili pak mailom sve do tridesetog rujna. Nakon prošlogodišnje rekordne 124 pristigle priče, Jelić Balta se nada da će i ove godine odaziv biti dobar.

-Nadam se da će i ove godine odaziv biti dobar i da je to sada već prepoznatljiv natječaj jer ipak ulazimo u svoje deseto izdanje – kaže Jelić Balta.

Deset najboljih priča će biti objavljeno, top tri i financijski nagrađene. Treće mjesto donosi tisuću i pol kuna, drugo dvije tisuće, a prvo nagradu od tri tisuće kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!