Ne propustite Dan Mađara grada Pakraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Članovi Društva Mađara Pakraca danas će svojima sugrađanima, ali i drugima koji se zateknu u gradu, još jednom pokazati svu raskoš mađarske tradicije i običaja. Događanja u sklopu ovogodišnjeg Dana Mađara grada Pakraca počinju u 16 sati. Previđen je bogat kulturno-umjetnički program, a svi koji se odazovu manifestaciji imat će priliku uživati u tradicionalnim mađarskim delicijama, otkriva tajnik Društva Matija Kulhavy.

-Društvo Mađara Pakraca redovito sudjeluje u gradskim manifestacijama, prezentirajući i bogatu gastronomsku ponudu. Tako će i danas na jelovniku biti langošice, palačinke i druga jela. Drago nam je što nakon određene stanke zbog pandemije, s popuštanjem mjera, ponovno možemo održavati ovakve manifestacije – kaže Kulhavy.

Pakračanima će se u prezentaciji jela i nastupima na pozornici pridružiti i gosti iz Daruvara, Vukovara, Velike Pisanice, Dežanovca, Dalj Planine, Korođa, Batine, a osim pripadnika mađarske manjine, u programu će sudjelovati i prijatelji iz Češke besede Prekopakra te Zajednice Talijana Liberta iz Ploštine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!