Daruvarčani znaju kako izgleda noć u knjižnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Jeste li ikada prenoćili u knjižnici, spavali skutreni među policama knjiga i pokušavali slušati šapuću li njihove stranice po noći? Ako niste, priliku za to imate u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, barem ako ste njen član i idete u niži razred osnovne škole. Daruvarska knjižnica desetog rujna organizira već tradicionalnu Noć s Andersenom u kojoj slave rođendan tog mnogima najdražeg dječjeg pisca. Ove godine je zbog znamo već čega rođendanska proslava organizirana u rujnu, a ne u travnju, ali to neće pokvariti raspoloženje. U daruvarskoj knjižnici se desetog rujna od 19 sati kada Noć s Andersenom počinje, nitko neće osjećati kao ružno pače jer zabava je zajamčena.

-Imamo gošću, to je naša sugrađanka Jolana Petrinić koja će pripremiti jedan lijepi program za našu djecu. Zabavljat ćemo se, pripremiti razne igre, imat ćemo večeru imat ćemo tortu – otkriva daruvarska knjižničarka Danijela Marić.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Sve je isplanirano baš kako i priliči rođendanskoj proslavi, a nakon toga slijedi i najneobičniji dio priče – spavanje u knjižnici.

-Svako dijete ima svoju vreću za spavanje i ujutro u devet sati u subotu roditelji dolaze po djecu, a prije toga je naravno doručak – navodi Marić.

U daruvarskoj Noći s Andersenom može sudjelovati 12 djece, dakle članova knjižnice koji su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Prednost imaju oni klinci koji nisu sudjelovali u nekom od prijašnjih noćenja. Prijave se primaju do ovog petka trećeg rujna, ali svoje mjesto djeca moraju i zaslužiti i ispuniti dva zadatka.

-Moraju oslikati, nacrtati omiljenog lika iz Andersenove bajke i naučiti interpretativno čitati ulomak iz jedne njegove bajke – tumači pravila knjižničarka.

Stoga trk u daruvarsku knjižnicu po knjigu bajki Hansa Christiana Andersena i kako kažu daruvarske knjižničarske – postanite dio njihove priče, a tko zna možda će vam u Noći s Andersenom pokoja knjiga šapnuti koju tajnu ili vam dati nadahnuće da i sami napišete priču.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!