Snimljen 6. Etno festival: Bilogoro, u srcu te nosim

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju je u Velikom Trojstvu održano studijsko snimanje 6. Etno festivala Bilogoro, u srcu te nosim. Nove skladbe nadahnute Bilogorom izvelo je šest solista i 5 bendova, a publika će ih uskoro moći vidjeti na društvenim mrežama te će putem glasanja odabrati tri najbolje. Stručni žiri koji je pratio snimanje festivala odabrat će tri najbolje skladbe, a nagrade za njih bit će uručene na 7. Etno festivalu.

Svojim dolaskom na snimanje, podršku festivalu dao je i načelnik općine Veliko  Trojstvo Marko Kutanjac koji je istaknuo kako ovaj festival mnogo znači za kulturni život Velikog Trojstva, ali doprinosi i promociji našeg bilogorskog kraja u cjelini.

Na snimanju ovogodišnjeg festivala posebna nagrada uručena je Tomislavu Škari za skladbu Ponosni Bilogorac koja je osvojila prvo mjesto po broju pregleda na društvenim mrežama s prethodnog festivala.

Osim pojedinačnih snimki skladbi, napravljena će biti i snimka festivala sa svim skladbama, ali i prirodnim ljepotama Velikog Trojstva i njegove okolice.

Direktor festivala Slaven Klobučar izrazio je zadovoljstvo što se nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa festival ipak na neki način mogao održati.

̶  Nakon festivala 2019. koji je i po kvaliteti skladbi i brojnosti publike bio jedan od najboljih, krenuli smo u pripreme za 2020. Pristiglo je tridesetak skladbi. Nažalost, zadesila nas je pandemija i prošle godine nismo uspjeli održati festival. Ponadali smo se kako će mjere ove godine popustiti te ćemo moći festival održati pred publikom. Ipak nam je na kraju ostalo da festival snimimo i putem modernih tehnologija predstavimo izvođače i njihove skladbe publici – pojasnio je Slaven Klobučar te izrazio želju da će pandemija popustiti, pa će se 7. Etno festival moći održati pred prepunom dvoranom u Velikom Trojstvu.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!