Provjerite je li i vaš limeni ljubimac na meti lopova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Automobil je mnogima od nas puno više od samog sredstva prijevoza. Ljudi imaju tendenciju vezati se za svoje limene ljubimce, maziti ih i paziti. Ova je pojava normalna jer su vozila često najskuplja stvar koju posjedujemo uz nekretnine, odnosno automobil je često najskuplja pokretnina svake osobe. Prirodno je nešto za što smo dugo štedjeli stoga i voljeti i čuvati, ali naravno postoje i osobe koje nam naše limene ljubimce otimaju.

Kradljivci automobila postoje od kada postoje i  automobili, a bez obzira koliko su taj “biznis” s godinama otežale tehnologije, on je i dalje i više nego aktualan. Vozila određenih proizvođača češće se pronađu na meti kradljivaca u odnosu na neke druge, pa provjerimo koja su to najčešće targetirana vozila.

U 2020. godini najviše su se krali Volswagen-ovi automobili, čak 30 posto svih ukradenih vozila činile su limene jurilice upravo ovog proizvođača. Francuski su proizvođači (Renault, Peugeot i Citroen) zasjeli na drugo mjesto crne liste, njihov udio u sveukupnom broju ukradenih automobila iznosi 19 posto. Njemački je Opel zaokružio mjesta na “postolju” i nalazi se na trećem mjestu s 10 posto udjela u ukupnom broju ukradenih vozila u 2020. godini.

Prvih osam mjeseci tekuće godine ništa se nije promijenilo i ovi su proizvođači ostali najpoželjniji kradljivcima automobila.

Vi dragi čitatelji svakako uvijek pripazite gdje svoje limene ljubimce ostavljate parkirane bez nadzora, a ukoliko je vaše vozilo s liste navedenih proizvođača, možda je najbolje da to budu garaže ili parkirna mjesta s video nadzorom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!