Golubaši ovoga prosinca ne staju. Evo gdje ih možete vidjeti do kraja godine!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Članovi HORKUD-a „Golub“ ostvarili su tijekom vikenda tri uspješna nastupa. Ususret Božiću, predstavljali su Golub adventskim pučkim pjesmama i izradom jaslica na neobičan način.

U subotu članovi pučkih pjevača nastupili su na Božićnom humanitarnom koncertu u Župi svetog Antuna Padovanskog pod vodstvom Dubravka Kovačevića. Uz njih nastupili su i zbor Vis Martis i ovogodišnji prvopričesnici Župe. Pjevale su se poznate popularne ali i tradicionalne božićne pjesme.

Istog dana, na poziv udruge Peski Art Đurđevac, predstavnice tradicijsko-tekstilnog rukotvorstva Slavica Šafar i Melita Blazonija prisustvovale su otvaranju 7. izložbe božićnih jaslica „Božiću ususret 2021.“ u Muzeju grada Đurđevca. Autorica jaslica koje su predstavljale Golub i grad Bjelovar je Melita Blazonija koja je na otvorenje izložbe simbolično nosila jedan od prepoznatljivijih motiva čipke na drot.

U nedjelju, članovi pučkih pjevača ponovo nastupali i predstavili Golub u Župnoj crkvi svetog Brcka u Brckovljanima na „Božićnom koncertu“, u organizaciji domaćina KUD-a „August Cesarec“ iz Brckovljana. Pučke pjevače pratio je mali sastav pod vodstvom Matije Šabarića. Oduševljeni i razdragani gledatelji krenuli su spontano pjevati s izvođačima. Nastupili su i članovi KUD-a „Palična“ iz Severina i KUD „Ogranak seljačke sloge Lupoglav“ iz Lupoglava.

Za sami završetak godine, Golubaši pripremaju i svoje poznate tradicionalne koncerte. Prvi je „Božićni koncert“ na blagdan svetog Stjepana (Štefanje) u nedjelju 26. prosinca na paviljonu u središnjem gradskom parku u 17 sati. Koncert će izvesti članovi mješovitog pjevačkog zbora, a pjevat će se najsvečanije i najljepše božićne pjesme. Iz Goluba pozivaju sve Bjelovarčane da im se pridruže jer se dobre želje umnažaju pjesmom.

Na samu Staru godinu, održat će se 9. dio šaljivog kupleta „Slatki jadi gospojice Karoline“. Za razliku od prošle godine, kad je poznata „Karolina“ izvedena putem društvenih mreža, ovogodišnja se izvodi u novoobnovljenom Domu kulture u 18 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!