Učenici briljirali u radovima na temu ljudskog tijela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izložbom pristiglih radova u Gradskom muzeju Bjelovar je i službeno završen ovogodišnji LIK – županijsko likovno natjecanje. Ove je godine pristiglo pedeset radova iz osnovnih i 17 iz srednjih škola. Tema je bila ljudsko tijelo pri čemu su osnovnoškolci morali rekomponirati crno-bijelu reprodukciju renomiranog umjetničkog dijela. Za učenicu osmog razreda Osnovne škole Čazma Lanu Pejić koja je osvojila prvo mjesto i izborila državno natjecanje to je bio mačji kašalj. Zadatak joj, kaže, nije bio nimalo težak.

-Iskreno, meni zadatak nije bio težak. Odmah sam dobila ideju i napravila sam to za sat, sat i pol – iskrena je Pejić.

Lanina mentorica Ivana Barišić Tomšić ne krije ponos na svoju učenicu koja je već u petom razredu bila u najboljih deset na županijskoj razini, a tada je prste uplela korona.

-Kada smo druge godine sudjelovale bila je korona počela je korona i stripovi se nisu mogli realizirati na izložbi, sve je stalo, a prošle školske godine je sve bilo online tako da smo izgubile taj redoslijed – kaže Barišić Tomić.

No, zato se sada Lana Pejić vratila na velika vrata i osvojila prvo mjesto. Pažnju plijeni i rad Mie Dizdarević iz Prve osnovne škole Bjelovar čija je mentorica Lorena Buršić Lukić, a koja je osvojila drugo mjesto. Na početku se, kaže, mučila s temom, ali kada je shvatila što treba bilo je lakše. Slikanje je njoj sastavni dio života.

-Slikam svakog dana zato što me to opušta. Nastavit ću slikati, a u budućnosti se vidim kao učiteljica likovnog – kaže Mia, a sudeći prema njenom talentu ne treba sumnjati da će joj se želja i ispuniti.

Trećeplasirana je Marija Preden iz Druge osnovne škole Bjelovar čije je djelo nastalo pod mentorstvom Vlatke Ileković.

-Treće mjesto je neočekivano i nisam uopće očekivala da ću doći tako daleko. Trebalo mi je dosta vremena da se to složi, ali tema ljudskog tijela nije uopće bila teška, samo treba mašta – kaže Preden koja slika svaki dan jer ju to opušta.

Sve radove u bjelovarskom muzeju možete pogledati do prvog travnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!