Bliži se najčarobnija dječja noć u daruvarskoj knjižnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Bliži se najposebnija noć u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar. Riječ je o “Noći s Andersenom” i to jubilarnoj, 10. po redu. Dozvoljenih 12 mjesta ispunilo se brzinom munje, a kako i ne bi kada ova daruvarska tradicija nudi poseban noćni program za svoje najmlađe građane, odnosno one od 1. do 4. razreda.

– Ove godine nam je gošća Vernesa Smolčić, astrofizičarka koja će doći u našu knjižnicu sa psom Kipom. Nakon toga, slijedi nam kasna večera, tradicionalan obilazak grada po noći, a šaljemo ove godine i razglednice na različite adrese kako bismo svima javili da učestvujemo. Slijedi nam rođendanska torta s kojom ćemo dočekati Andersenov rođendan i za kraj crtić i spavanje – otkriva knjižničarka Ljiljana Budja.

S obzirom na to da se radi o tradiciji daruvarske knjižnice, prijašnje Noći s Andersenom također su se pokazale kao pun pogodak.

– Djeca vole ovaj događaj i prepoznala su ga. Znate da je najbolji način za nekoga uvjeriti kako je bilo putem priče, a djeca nakon “Noći s Andersenom” itekako imaju što pričati. Njihovi prijatelji iz razreda uvijek budu iznenađeni kako je to zapravo bilo – dodaje Budja.

Malim Daruvarčanima bila je i bit će to posebna noć u kojoj neće uživati samo u torti već u svim aktivnostima koje je, samo za njih, još jednom pripremila daruvarska knjižnica. Noć s Andersenom održat će se 1. travnja od 19 sati.

FOTO: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!