Rockabilly festival posjetiteljima će ponuditi bogati glazbeni program i povratak u prošlost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Po četvrti puta Daruvar će biti domaćin Rockabilly festivala, najavio je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

– U zadnjih nekoliko godina napravili smo zajednički iskorak Turistička zajednica i Grad Daruvar i ponudili nešto novo ne samo u gradu, nego i u našoj županiji i šire. Rockabilly festival održava se prvog vikenda u srpnju, a specifična glazba vratit će snas u prošlost – otkriva. Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković pojasnila je termin ‘rockabilly’.

– Rockabilly je jedan od najstarijih pravaca rock glazbe koja je nastala 1950.-ih godina u SAD-u, a obnovu je doživio 1980.-ih. Nastao je na američkom jugu povezujući u sebi tradiciju country glazbe te rhythm i blues – kaže. Ispričala nam je detalje o festivalu.

– Rockabilly festival Two days Rockabilly plays ove će se godine održati 1. i 2. srpnja na glavnom gradskom trgu. Sutra nas od 18 i 30 očekuje glazbeni program na glavnoj pozornici i to sve do 3 sata ujutro. Nakon toga u caffe baru Public bit će još glazbenog programa – navodi. Sličan raspored programa posjetitelje očekuje i u subotu, uz jednu iznimku.

– U subotu će od 11 do 12 i 30 tijekom subotnje špice nastupiti bend koji će pozvati prolaznike i sugrađane da se pridruže večernjem programu – naglašava direktorica. Osim dobre glazbe, Daruvarčanima i njihovim gostima ponudit će se i brojni modni proizvodi.

– Uz pozornicu će biti i izlagači koji će prodavati majice, ambleme, nakit, odjeću i sve u rockabilly stilu. Bit će i već tradicionalno šminkanje i izrada frizura iz toga doba, stari posteri, prodaja raznih skulptura, oldtimeri koji će se nalaziti na središnjem gradskom trgu i naravno ponuda hrane objekta Most Wanted. Mislim da smo ove godine zaokružili ovu priču koja će trajati dva dana. Vjerujem da će posjetitelji uživati u glazbi i da ćemo se svi zabaviti bez epidemioloških mjera do kasno u noć – navodi. Ovogodišnji je glazbeni program vrlo bogat, napominje direktorica.

– U petak od 18 i 30 je DJ Robert Mareković, a nakon njega svirat će Bad Bones. Ove godine imamo novinu, a to je nastup plesačica Rock a Hulla babies koje plešu u rockabilly stilu, one će dvaput nastupati po 15 minuta, zatim Ladybugz, bend iz Slovenije i naravno naši The Cat Paws koji kreću u ponoć i sviraju sve do 1 i 30, nakon čega će do 3 ujutro DJ Gogo zabavljati prisutne rockabilly glazbom – nabraja te nastavlja.

– U subotu od 11 do 12 i 30 je Samuel Blues & Miha Erič, od 18 i 30 kreće ponovno DJ Robert Mareković, nakon toga Johnny Cash Tribute, ponovno će dvaput nastupiti Rock a Hulla babies, a između toga će biti nastup benda Fantomi i iza njih Terry Ann & the Shuffle tones. U caffe baru Public program počinje od 1 sat gdje će biti i DJ-eva i Moonshine Alligators bend – otkriva. Plažanin Vuković za kraj poziva sve koji se tijekom ovog petka i subote nađu kod Daruvara da svrate.

– Pozivam sve zainteresirane da na našoj stranici visitdaruvar.hr pogledaju detaljan program po satnici kada tko nastupa i nadam se da ćemo se svi lijepo zabaviti. Pozivam sve da se odjenu u rockabilly stilu ako žele i da svakako posjete Rockabilly festival u Daruvaru te osjete drugačiju vibru uz glazbu i ples – naglašava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!