Večeras na rasporedu intrigantan dokumentarac o čovjekolikim androidima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Druge večeri 17. DOKUarta bjelovarska publika mogla je pogledati dva filma. Nakon hrvatskog kratkog filma “Babajanja” Antuna Zlatka Stolice, stigao je dokumentarac “Dida” nastao u švicarsko – srpskoj koprodukciji, a projekcija je ostvarena u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj. U Bjelovar je stigao i švicarski veleposlanik u Hrvatskoj Urs Hammer, a ovu emotivnu i dirljivu dokumentarnu tragikomediju predstavili su autori Nikola Ilić i Corina Schwingruber Ilić koji su u Bjelovaru proveli dva dana.

Film “Dida” je nastajao desetak godina i u njemu Ilić prati sudbinu svoje obitelji odnosno bake i mame koju još od mladosti zovu Dida. Dok on sa suprugom i koredateljicom filma Corinom seli u Švicarsku, mama i baka ostale su živjeti u Beogradu, a film je to koji je istovremeno ganuo do suza i nasmijao bjelovarsku publiku.

Večeras, u ponedjeljak, 3. listopada u 20 sati u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru na rasporedu je austrijski dokumentarni film “Robolove” kojeg će predstaviti sama autorica Maria Arlamovsky.

Ovaj dokumentarac donosi gotovo šokantnu priču o čovjekolikim androidima i poziva na promišljanje koliko smo daleko od vremena kada će roboti zamijeniti čovjeka skoro u svemu. Ujedno će to biti i hrvatska premijera ovog intrigantnog dokumentarnog filma prikazanog na brojnim vodećim svjetskim festivalima, a prikazivanje filma “Robolove” podržao je već stalni partner DOKUarta, Austrijski kulturni forum.

Ulaznice za projekcije mogu se kupiti u vremenu od 10 do 12 i potom od 19 sati.

na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra po cijeni od 20 kuna. Pokrovitelji festivala i ove su godine Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!