Od davnina se koristila u narodnoj medicini, pomaže u mnogočemu, a danas je prilično zaboravljena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Guščja mast oduvijek je poznata kao vrijedna namirnica koja pomaže pri ublažavanju raznih zdravstvenih tegoba, njezi kože, a odlična je alternativa u kuhinji, odnosno ostalim životinjskim mastima. Svestran je to i prirodni proizvod koji će malima i velikim koristiti u brojnim situacijama i stanjima. Mast se dobiva od masnog tkiva gusaka, a karakterizira ju bogat nutritivni profil, hranjivost, protuupalno djelovanje i ogromna podrška imunološkom sustavu.

Guščja mast obiluje vitaminima A, D, B kompleksa te sadrži omega-3 masne kiseline, cink, selen, bakar. Koristi se za ublažavanje simptoma kašlja, prehlade, bronhitisa i upale pluća jer pri nanošenju na prsa i leđa aktivno otvara dišne puteve i olakšava disanje. Zbog visokog udjela oleinske kiseline, guščja mast pomaže pri smirivanju upala u tijelu. Posebnu korist od nje će imati oni koji pate od artritisa. S obzirom na veliku hranjivost, ova mast blagotvorna je kožu. Odličan je saveznik u hidrataciji kože, liječenju ekcema, psorijaze, a zbog visokih količina vitamina E mnoge žene ju koriste u cilju usporavanja procesa starenja kože. U slučaju opeklina, mast na kožu nanesite u tankom sloju.

Kako bi dobili bogatiji okus jela i pritom ga učinili zdravijim, guščju mast slobodno možete uvrstiti u svoju kuhinju i koristiti ju za pečenje, prženje ili kao dodatak jelu.

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!