[VIDEO] Za savršene blagdane: Imamo recept za prefini ručak s okusom Francuske i mirisom Mediterana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Blagdani kucaju na vrata, a ako još uvijek niste odlučili čime ćete oduševiti svoje goste za blagdanskim stolom, možda je pravo vrijeme da se inspirirate savjetima jednog od omiljenih bjelovarskih chefova. Roko Tulić, alfa i omega restorana i cateringa Roko u Palmotićevoj ulici, ne prestaje iznenađivati gastro entuzijaste – kako novim jelima, tako i svježim konceptima unutar restorana koji nezaobilazna stanica svih ljubitelja domaće, ali moderno interpretirane kuhinje.

U razgovoru s ovim mladim, ali iskusnim chefom, doznali smo što se novo kuha u njegovoj kuhinji, je li istina da je proširio poslovanje te koji je to aromatičan recept kojim ćete bez sumnje impresionirati i najzahtjevnije goste.

Klikni.hr: Što je novo kod tebe osim live svirke petkom?

Roko: Petkom je atmosfera kod nas uvijek posebna zahvaljujući live svirkama, ali i nedjelje su u posljednje vrijeme dobile novu dimenziju – uveli smo nedjeljne obiteljske ručkove. Radimo od 12 do 18 sati i preporučujemo rezervacije jer se mjesta brzo popune.

U ponudi su tri različita menija – svaki s dvije vrste juha, glavnim jelom i salatom, a tu je i poseban dječji meni.

Osim toga, uveli smo i novu tehnologiju pripreme jela – sous vide tehniku, što je francuski način sporog kuhanja u vakuumu na niskim temperaturama. Na taj način zadržavamo maksimalnu aromu, teksturu i hranjive vrijednosti namirnica. Gosti to sve više prepoznaju i cijene.

Dolaskom ljepšeg vremena, otvaramo i našu dvorišnu terasu, koja je ove godine prošla mali makeover – još ugodnije, još zelenije. Također, u proljetnu ponudu vraćamo naše Napolitana pizze – s tijestom koje radimo isključivo od vrhunskih sastojaka, po originalnoj recepturi.

Klikni.hr: Gradom se šuška da si proširio poslovanje. Ima li istine u tim pričama?

Roko: Istina je da naš restoran i catering Roko posluje isključivo na svojoj, dobro poznatoj adresi u Palmotićevoj ulici.
Nismo otvarali druge lokacije, niti surađujemo s drugim objektima u Bjelovaru na način da se na njihovim menijima nalaze naša jela. Širenje se kod nas događa isključivo kroz podizanje kvalitete, ulaganja u tim, opremu i ponudu na postojećoj lokaciji, kao i kroz sve veći broj catering narudžbi za sve vrste događanja.

Klikni.hr: Za kraj, otkrij nam – što se danas kuha u tvojoj kuhinji?

Roko: Danas pripremam sous vide sporo kuhana pileća prsa, marinirana i aromatizirana mediteranskim biljem. Prelijevamo ih umakom na bazi maslaca, svježeg ružmarina, bijelog vina i senfa.

Poslužujemo ih na posteljici od blanširanog mladog krumpira, koji začinjujemo mladim lukom, bučinim uljem i rotkvicom. Radi se o jednom od naših novih jela koje gosti zaista vole jer je puno okusa, a opet lagano – idealno za proljetne dane.

 

 

Ako ste tražili razlog da rezervirate stol u Roku – sada ga imate više nego jedan. A ako ste ipak odlučili kuhati kod kuće, možda će baš Rokov recept biti vaš adut za blagdanski stol.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!