Caffe & bistro „Franz“ otvara novo poglavlje s renomiranim chefom na čelu kuhinje: Predstavili su ukusan jesenski meni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Smješten u samom središtu Bjelovara, na atraktivnoj lokaciji koja odiše poviješću i urbanim šarmom, Caffe & bistro „Franz“ nezaobilazno je mjesto okupljanja za sve ljubitelje kvalitetnih zalogaja i toplog ambijenta. Ovog listopada predstavili su novi jesenski meni, koji na čelu sa chefom Tonijem Vlajčićem, donosi inovativnu interpretaciju sezonskih namirnica i profinjenih jesenskih aroma.

Dobrodošlica započinje osvježavajućim pićima poput pjenušca Tomac Millenium, Teranina i Aperol Spritza, koji su idealni za lagan i opušten početak večeri.

„Franz“ donosi jesensku čaroliju na stol

Hladno predjelo uključuje carpaccio od jelena; nježno i profinjeno jelo koje spaja šumske note s delikatnim začinima. Ljubitelje kremastih okusa oduševit će chefova krem juha od kestena s pjenicom od korijandera koja predstavlja istinsku posvetu sezoni. Za ljubitelje ribljih delicija, predjelo donosi hrskave krokete od lososa obogaćene finom wasabi kremom koja dodaje pikantnu notu i profinjenu svježinu cijeloj kombinaciji.

Glavna zvijezda menija je ramstek s kremom od celera i baby mrkve, savršen spoj sočnog mesa i svježih jesenskih priloga, koji osvaja na prvi zalogaj. Za one koji preferiraju riblju varijantu tu je ukusni file smuđa na nježnoj kremi od graška.

Završni dojam večeri zaokružit će mini torta od tamne čokolade i višnje, desert u kojem se balansirano spajaju bogatstvo čokolade i lagana svježina višnje.
Uz vinsku kartu naglašeno lokalnog karaktera, na kojoj se posebno ističu etikete Coner Traminac, Coner Klara, Coner Iskra i Coner Sauvignon: vina koja dolaze iz vinograda našeg kraja; restoran „Franz“ pruža svojim gostima zaista cjelovito gastronomsko uživanje.

Chef Toni Vlajčić donosi novu viziju

„Naš novi jesenski meni nastao je iz želje da gostima ponudimo nešto drugačije, da u okusima doista dožive sezonu u punom sjaju. Jesenski meni oblikovan je s naglaskom na svježinu, autentičnost i sklad okusa. Spajamo lokalne i svježe namirnice s modernom kulinarskom filozofijom i veselimo se što će Bjelovarčani moći uživati u ovoj jesenskoj priči. Osobno mi ova suradnja i preuzimanje kuhinje restorana „Franz“ predstavljaju veliko profesionalno i osobno zadovoljstvo. „Franz“ je mjesto koje je duboko utkano u život Bjelovara, a naša je želja očuvati tu tradiciju, zadržati ga kao središte okupljanja te ponuditi vrhunsko iskustvo uživanja u hrani i druženju,“ rekao je chef Toni Vlajčić.

Svoj stol u „Franzu“ , na adresi Trg Eugena Kvaternika 7, Bjelovar, možete rezervirati već danas na broj telefona: 091 121 1255 i iz prve ruke otkriti što znači kada se tradicija i inovacija stope na tanjuru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!