Čazma dobila vrlo, vrlo posebnu Zelenu tržnicu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U sklopu europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna, uređen je informacijsko – prodajni centar naziva „Zelena tržnica““.

Riječ je o rekonstrukciji područja u Ulici kralja Tomislava 3. Sve cjeline projekta Čazma Natura tematski su povezane pa je tako i uređenje ovog prostora inspirirano prirodom i biološkom raznolikošću.

Ono uključuje dodatno parkiralište, koje će biti u službi novog interpretacijskog centra, prostor za privremene štandove za vrijeme praznika ili posebnih priredbi, manji trg i zeleni park te informacijski i prodajni paviljon, uz motiv vode i hortikulturno uređenje.

Dizajn proizlazi iz postojećih prostornih obilježja. Izgled zgrade i vanjskog uređenja inspiriran je elementima iz prirode, dizajniranima na način da interpretiraju značajke zaštićenog krajolika, biljnog i životinjskog svijeta prostora grada Čazme.

To je otvoreni zeleni prostor s paviljonom, potrebnim parkiralištima i pješačkom vezom.

Paviljon je osmišljen za trajne trgovačke aktivnosti. Otvoreni prostor je namijenjen za povremene trgovačke aktivnosti, dječje igralište, informiranje i obrazovanje, kao i veza između postojećih programa. Za pristup i parkiralište se koristi postojeća prometna infrastruktura i pružaju nova parkirna mjesta uz pješačku zonu.

Zelena tržnica napravljena je od različitih vrsta šumskog drveća i služi povremenoj prodaji. Park i dječje igralište su osmišljeni kao prirodni ambijent šume, s „gnijezdima“ ptica. Hortikulturno uređenje dopunjuje cijelu priču, a autohtone biljke iz prirode stvaraju poseban ugođaj u gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!