Što na Vladine mjere kažu građani? Hoćemo li svejedno ostati praznih novčanika?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ulje, šećer, mlijeko, povrće i voće, gorivo niz je onoga čije smo poskupljenje osjetili na svom džepu, a drastičan rast cijena se tek očekuje. Nakon nekoliko europskih zemalja, sada je reagirala i hrvatska Vlada i donijela niz mjera uključujući i jednokratne potpore za umirovljenike koji će ovisno o mirovini dobiti od 400 do 1200 kuna. To je lijepa gesta, kaže predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Ana Široki.

-Nama umirovljenicima svaka lipa i kuna kada se stavlja posebno u kasicu do kraja mjeseca dobro dođe, a kako nam onda i ovo neće pomoći – zadovoljna je Široki.

Svima bi trebalo dobro doći limitiranje rasta cijene plina na dvadeset, a struje na 9,6 posto kao i smanjenje PDV-a na energente i osnovne prehrambene namirnice. Sami građani su oko efekta podijeljeni. Jedni su sigurni da ćemo malo lakše disati.

Ivan Čekada i Dragica Mihoci

-Mislim da će nam to pomoći….To je odlično, super, vrhunski, jako dobro – ne kriju zadovoljstvo paketom mjera Dragica Mihoci i Ivan Čekada.

Drugi pak drže da će od toga biti malo koristi.

-U neku ruku će pomoći, ali mislim da će ljudi i dalje teško živjeti….To će sve biti minimalno i mislim da se za standard građana neće ni primijetiti – drže Miroslav Dragašević i Marina Zidar.

Marina Zidar i Miroslav Dragašević

I dok se oko učinkovitosti mjera ne slažu, oko toga da se na računima neće vidjeti smanjenje PDV-a na pet posto za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti, dječju hranu, maslac i margarin su složni.

-Snizit će cijene jedino ako će imati sankcije…Ne vjerujem, oni su se već osigurali i dobrano podigli cijene….Mislim da neće sniziti cijene, njima je bitan profit…..Doći će do rasta, pa će onda sniziti cijene – skeptični su Bjelovarčani i Bjelovarčanke.

No, kako je zaključila jedna Bjelovarčanka…

-Trebamo biti optimistični – sa smiješkom kaže Mihoci.

Trebamo biti optimistični i kada nam dođu računi za režije i na blagajni nam kažu iznos koji moramo platiti, pa nam se od cifre zavrti u glavi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!