Općina uskoro otvara dječji vrtić! Izabrana i v.d. ravnateljica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Što se tiče građevinskih radova, naš vrtić je konačno završen – tako je pročelnica Općine Dežanovac Ljubila Saratlija komentirala Općinski projekt vrijedan 4,6 milijuna kuna. U tijeku je službeni postupak osnivanja dječjeg vrtića.

– Na Općinskom vijeću donesena je odluka o osnivanju dječjeg vrtića kao javne ustanove. Izabrana je v.d. ravnateljica, to ću biti ja. Trenutno sam u administrativnim stvarima, pišem program rada, objavili smo poziv za prikupljanje predbilježbi za upis djece u vrtić kako bismo dobili okviran broj djece – kaže Saratlija.

Točan broj djece pomoći će kod kreiranja vrtićkih skupina, ali i pokazati koliko je djelatnika potrebno za rad u vrtiću. Općina za svoj vrtić još mora dobiti suglasnost o programu rada.

– Nakon što dobijemo suglasnost o programu rada, morat ćemo ishoditi rješenje Bjelovarsko-bilogorske županije o početku rada. Nakon toga možemo upisati vrtić u sudski registar. Zatim slijedi imenovanje upravnog vijeća, status, pravilnik o radu i plaćama, imenovanje ravnatelja, odluka o upisu djece i sve ostale administrativne zavrzlame – dodaje.

Kada se zavrzlame rijeđe, u Dežanovcu vjeruju da će prve mališane vrtić ugostiti kroz dva ili tri mjeseca. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!