Nakon Logora i Brda, Hrebak najavljuje još dva mini-stadiona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar nastavlja ulaganja u sportsku komunalnu infrastrukturu. Uz izgradnju gradskog stadiona te sufinanciranje izgradnje stadiona NK Mladosti u Ždralovima, u planu je uređenje još nekoliko nogometnih terena na području grada.

-U planu je obnova klupskih prostorija u Galovcu, Gudovcu i Klokočevcu. Osim toga, pripremili smo projekte uređenja prostora s manjom tribinom u Gudovcu i na terenu NK Sloge na Križevačkoj cesti. Te projekte planiramo prijaviti na EU fondove – otkriva bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Osim nogometnih terena, u nadolazećem razdoblju obnavljat će se i drugi objekti.

-U planu je proširenje dvorane Europskih prvaka te uređenje atletske staze i glavnog terena na gradskom stadionu koji će nakon izgradnje novog stadiona biti pomoćni teren. Odlučili smo izaći u susret NK Bjelovaru i NK Mladosti koji su nas zamolili da dodatno uložimo u rasvjetu na dva najveća gradska stadiona, kako bi nogometaši, prvenstveno oni najmlađi, mogli trenirati u bilo koje doba dana – kaže Hrebak.

Bjelovarski gradonačelnik podsjeća kako se prije pet godina iz gradskog proračuna za sport izdvajalo 4,8 milijuna kuna, a danas taj iznos doseže 6,8 milijuna.

-On će u budućnosti dodatno rasti. U nadolazećem razdoblju značajno ćemo ulagati i u sport, i u odgoj i obrazovanje i u kulturu. Proračun se odlično puni i to si možemo priuštiti – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!